Ковачевић: Србију увек гледају истим очима - фаворити смо

БЕОГРАД: Најбољи одбојкаш Европе Урош Ковачевић рекао је да признање Одбојкашког савеза Србија за најбољег играча у 2019. години само шлаг на торту за крај једне успешне године.
uros kovacevic, tanjug
Фото: TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

Примач Србије освојио је злато на првенству Европе, где је проглашен за најкориснијег играча (МВП) турнира, што је касније у обзир узела и Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ) која га је изабрала за најбољег одбојкаша Старог континета.

Титулу најбољег играча понео је и у избору Одбојкашког савеза Србије (ОС С).

"Пун сам утисака. Стварно бих се захвалио Одбојкашком савезу Србије на овој награди. Поред оваквих гиганата као што су моји саиграчи, добити ову награду је велика част. Сваком од њих је могла припасти. Ово је само шлаг на торту за крај 2019. године. Било је лепо подсетити се ових тренутака. Није да сам их заборавио, али сада сам се на њих вратио после тог септембра", рекао је Ковачевић.

Србија је освајањем злата на Европском првенству 2019. направила велико изненађење, имајући у виду да је неколико недеља пре старта такмичење добила новог селектора, а ту је био и неуспех на олимпијском квалификационом турниру у Барију када није изборена виза за Токио.

Сада екипа Слободана Ковача на квалификациони турнир у Берлин путује као фаворит.

"Нас су увек гледали истим очима, увек смо фаворити где год се појавимо и у каквој год форми. У Барију нам је био лош турнир, пре тога смо били четврти на свету. Знамо који су наши циљеви, даћемо све од себе у Берлину. Биће тежак турнир, јер је то једно мини Европско првенство, пролази само један, што је мало незахвално. Како нама, тако и другима. Имамо мали број тренинга и одлучиваће фактор среће и форма екипа. Мотивација свакако, јер ако идеш без ње на било који турнир не можеш ништа да оствариш", закључио Ковачевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести