Креће финална одбојкашка серија: За трофеј Војводина и Звезда

Надметање у одбојкашкој Суперлиги Србије добиће епилог у наредних десетак дана.
Stevan Simic
Фото: Стеван Симић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Лигашки део, па мини-лига и полуфинале плеј-офа, све су искристалисали и за највреднији домаћи пехар бориће се актуелни шампион Војводина НС семе и Црвена звезда. Дуел црвено-белих тимова је апсолутно очекиван и заслужен, јер су Новосађани и Београђани највише показали и на прве две позиције на табели били од почетка до краја шампионата.

Мало је тога што није већ речено или се не зна о највећим ривалима у српској одбојци, а из оба табора стижу позитивне вибрације јер свако има неку своју рачуницу. Звезда жели дуплу круну, а Војводина НС семе трећу узастопну шампионску рецку, с тим што ће Новосађани имати предност домаћег терена у финалној серији.


Домаћи терен је предност

У последњих осам сезона ово ће бити пето финале које играју Војводина НС семе и Црвена звезда.

Београђани су у претходна четири финала славили три пута, Новосађани у последњем међусобном финалу у сезони 2016/17, али је увек до титуле долазио тим који је имао предност домаћег терена.

У финалу сезоне 2011/12. било је 3:0 у победама за Звезду, 2013/14. било је 3:1, а 2015/16. пресудио је пети меч (3:2). У поменутој сезони 2016/17. Воша је славила титулу 3:2 у победама, уз већ епски пети меч финалне серије у Новом Саду, када је било 3:2 у сетовима за Вошу.


„Коначно је дошло време за дуго ишчекивано финале. У три меча смо решили посао у полуфиналу, чекали ривала и мислим да је Звезда заслужено у борби за титулу и да је то добро за нас. Свакако да у финалу не може и не сме да мањка мотива, али сам сигуран да је код нас нешто израженији, јер желимо да се реванширамо Београђанима за Куп Србије и испадање у полуфиналу“, почео је причу средњи блокер Новосађана Стеван Симић.

Београђани имају бољи скор ове сезоне, али то је, према Симићевом мишљењу, небитно, јер су навијачи оно што може да донесе превагу.

„Ове сезоне је ситуација таква, не знам зашто, јер смо индивидуално квалитетнији, али шта год да је било до сада, већ смо заборавили. Финале плеј-офа је друга димензија, креће све испочетка и зато сам сигуран да ћемо се боље снаћи јер имамо предност домаћег терена. Управо мислим да фактор навијача може да буде пресудан јер се екипе максимално добро познају. Ако се добро сећам, у последњих неколико важних утакмица, Звезда је имала своје навијаче, очекујем их и данас, па је зато неопходно да дођу и наши и да испуне салу, да се мало “закува” атмосфера на трибинама. Искрено, много ми је лепше да играм у таквом амбијенту и надам се да ће трибине бити пуне јер се састају две најбоље екипе“, рекао је Симић.


Легенде уз Вошу

У периоду загревања за финале, на друштвеним мрежама огласили су се бивши играчи Војводине који свом најдражем тиму желе још једну успешну сезону и титулу. Легенда Воше, репрезентације и један од најбољих средњих блокера на свету - Марко Подрашчанин, пружио је подршку клубу у којем је поникао.

„Желим свима у клубу пуно среће у финалу плеј-офа и да титула остане у Српској Атини, јер ту јој је место.“

Репрезентативац Милан Катић се надовезао:

„Желим пуно среће клубу и екипи у финалу. Сигуран сам да ће момци дати све од себе да титула остане у Новом Саду и усрећити све навијаче који су увек били уз Вошу. Дођите и подржите Војводину.“

Играч, а касније и генерални директор клуба Васа Мијић је рекао:

„Позивам све војводинаше да дођу у Спенс и уживају у победи наше Воше, на путу до нове титуле.“

Неџад Османкач тренер који је водио Вошу до последње две титуле.

„Подршка посебно за тренере, али и играче. Апелујем на публику, наше суграђане, али и све војводинаше, да испуне трибине мале сале, да навијају свим срцем и буду тај тас на ваги. Снага с трибина и те како може да буде пресудна, а Воша је то заслужила. Потребна је енергија свих нас, истинских пријатеља, одбојкашких радника, заљубљеника у овај клуб. Ако се сви ујединимо онда можемо до титуле, која јесте круна сезоне.“


На крају је средњи блокер репрезентативног калибра скренуо пажњу на елемент који може да одлучи.

„Одлично се познајемо, знамо као и они све о ривалу и шта очекивати с друге стране мреже, али мислим да може да пресуди блок-одбрана. Пуно смо радили на том елементу и ако све пренесемо на терен, титула нам је на дохват руке“, закључио је Стеван Симић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести