Куп ЦЕВ: Војводина без потцењивања до пролаза

С великим капиталом од три бода, одбојкаши Војводине НС семе улазе у реванш сусрет шеснаестине финала ЦЕВ Купа с Барком Кажањијем из Украјине, који се игра у среду у великој сали Спенса, од 18 часова.
CEV/ David Mehić u napadu na blok Barkoma
Фото: ЦЕВ/ Давид Мехић у нападу на блок Баркома

Тријумф од 3:0 у Лавову довео је црвено-беле на праг проласка у наредну рунду, где их, највероватније, очекује двомеч с пољским тимом Асеко Решовија из Жешова.

Ипак, да би се уопште размишљало о наредном ривалу, наш актуелни шампион мора да победи Украјинце, или да освоји барем два сета, мада се ова друга опција никако не помиње, пошто је тријумф једино што желе Новосађани. Показало се у првом сусрету, после пута новосадских клинаца од 17 сати, да су црвено-бели комплетнији и квалитетнији ривал, али никако не треба отписивати Барком, јер у свом саставу има много искусних украјинских репрезентативаца, а највероватније ће се у састав вратити и стартни дизач Диденко, који је пропустио први меч због повреде.

- Барком је у првом мечу имао кадровских проблема, а мислим да ће у реваншу бити спремнији. Очекујем тежак и неизвеснији дуел, Украјинци ће сигурно заиграти на све или ништа и покушати овде да траже сламку спаса. Неопходна је максимална опрезност, јер има и негативних примера када екипе победе у гостима и имају све на свом терену. Важно је да покажемо квалитет, да задржимо концентрацију, а позивам навијаче да нам пруже подршку, те да сви заједно победимо – поручио је шеф струке нашег шампиона Неџад Османкач.

Млади дизач Вук Тодоровић такође је истакао да би овај сусрет могао да буде тежи и неизвеснији, али да су амбиције Новосађана остале исте.

- Тамо смо пружили максимум и то после напорног пута. Код куће морамо да будемо још бољи, да сусрету приступимо ангажовано и играмо јако од првог до последњег поена. Код нас се ништа није променило, желимо победу – изјавио је Тодоровић.

Коректор у тиму Војводина НС семе Божидар Вучићевић је додао:

- Треба да дамо 100 одсто могућности. Тамо се показало да имамо широк избор играча, победили смо без тада повређеног Кујунџића, али нам је много помогао Вемић. Они ће ићи на све или ништа, па ћемо морати да прикажемо још већу жељу, а надамо се да ће се публика одазвати и помоћи нам на путу ка победи.

М. Р.

Бошкан: Атмосфера је битна

Први пут с места спортског директора, данашњу утакмицу најавио је Слободан Бошкан.

- Практично од јуче сам ту, увек уз екипу и стручни штаб. Пратићу све што се тиче спортског дела. Наша екипа је у првој утакмици показала квалитет, то је сигурно. Није лако у европском такмичењу у гостима добити 3:0, али сада треба покати зрелост, јер посао ће бити завршен када се то исто уради овде и избори пласман у наредно коло. Олакшавајућа околност је то што играмо на свом терену, али свесни смо да ће Украјинци доћи да се боре за сваки поен. Желимо добру атмосферу, на терену и у сали – закључио је Бошкан.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести