Куп ЦЕВ: Војводина игра против Хипо Тирола у Немачкој први меч

УНТЕРХАХИНГ: После готово 13 сати путовања одбојкаши Војводине НС семе стигли су у немачки град Унтерхахинг, где ће у четвртак (19.30 часова) са  екипом Хипо Тирола одиграти први меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ.
vosa
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

(Од нашег специјалног извештача)

Ривал је за сваки респект. Хипо Тирол је већ годинама члан немачке лиге и углавномсастављен од страних играча. Четири Бразилца, Рус, Американац, и неколико Словака имају квалитет да деле прво место на табели тамошњег шампионата, али су за наш тим приличан непознаница. Тек јуче поподне су се црвено-бели ближе упознали с ривалом, скаутирали све његове врлине и  спремни су да нађу пут до осмине финала овог такмичења.

Важно је, иако се о томе у редовима шампиона не прича, то што би Вошу у наредном кругу Купа ЦЕВ чекао италијански Трентино, једна од тренутно најквалитетнијих екипа на свету, па би тај двомеч био својеврсна награда за све уложено до сада и празник одбојке у Српској Атини. Да би дошли до Италијана, Немци су на путу нашем шампиону.


Могућа подршка

Много људи с наших простора ради у Немачкој, а нарочито у Минхену. Шетајући Унтерхахингом и Минхеном, новосадски одбојкаши су привукли пажњу пролазника,често се чуо наш језик, па се играчи надају да би могли да имају подршку са трибина.


„Делимично смо упознали ривала, компактна су екипа, имају све победе у шампионату, играју брзо и атрактивно, са добрим сервисом. Очекује нас тежак посао, али желимо да се покажемо у најбољем издању. Најважније је да се боримо,јер само тако можемо до жељеног циља“, рекао је дизач Иван Костић.

Либеро Горан Шкундрић очекује велику борбу и позитиван резултат пред реванш у Новом Саду идућег уторка.

„Хипо Тирол је добра екипа, прегршт странаца је ту са одређеним квалитетом, али добро знамо да је једино мерило терен. Дошли смо растерећени и то ће нам много значити, али желимо да изборимо добар резултат.Сматрам  да смо у благој предности због чињенице да се реванш игра на нашем терену.Тренирали смо у хали где ће се утакмица одиграти и мислим да ћемо бити спремни за добар резултат за пуни Спенс у реваншу. У добром смо ритму из домаћих такмичења и желимо да наставимо тако“, поручио је Шкундрић.

Марко Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести