Куп ЦЕВ: Воша срушила упорне Украјинце

Одбојкаши Војводине НС семе пласирали су се у осмину финала ЦЕВ Купа. Новосађани су, после украјинских 3:0, на свом терену савладали украјински Барком кажањи, али је мало недостајало да епилог буде посве другачији.
vojvodina odbojka radost igraca, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

После рутински добијеног првог сета и вођства 22:20 у другом, црвено-бели су стали и на једвите јаде добили трилер трећег сета који их је математички одвео у наредну рунду.

Од почетка је Војводина преузела ствари у своје руке и контролисала ритам и резултат сусрета. Уводна предност од неколико поена анулирана је од стране гостију, али се домаћин поново одлепио на пристојније одстојање добрим сервисима Мехића (13:10). Све је добро функционисало код црвено-белих, сервис, пријем и блок па је предност увећана на 20:15 и задржана за рутинско вођство.

Слично је било и у наставку. Повео је домаћин, а Барком је преокренуо и повео 14:11 после слабије игре српског шампиона. Ипак, искусни Милош Вемић повукао је екипу, експресно вратио изједначење и увео свој тим у мирније воде. Мало по мало, разиграо се и Симић, али и Кујунyић који је заменио Мехића и Војводина је повела 20:18. Ту предност држала до 22:20, а онда стала. уследила је серија 5:0 гостију и изједначење. Узели су Украјинци сет ни криви ни дужни, а све захваљујући лошој игри црвено-белих.


Следећа је Решовија

У осмини финала ЦЕВ Купа Војводина НС семе играће с пољском Асеко Решовијом из Жешова. Први сусрет играће се у Новом Саду 17. јануара, а реванш је 1. фебруара у Пољској.


Почетак трећег сета и вођство баркома 8:5 није слутило на добро за домећина који је тај период игре почео са Вемићем и Мехићем на приему и Кујунyићем на месту коректора. Требало је мало времена да систем профункционишеи до другог обавезног одмора Воша је водила 16:13. Сви играчи били су заступљени у нападу код домаћих који је водио 24:22, али поново драма. На другој сет лопти изблокиран је Вемић и отишло се у маратон. Срећом по домаће, упорни гости су грешили са сервиса, пропустли неколико сет лопти, а после полу аса Кујунyића поно је Воша повела 30:29. Код 30:30, најпре је Кисиљук погрешио сервис, а затим је и либеро гостију Брова “прљаво” дигао лопту и погурао Новосађане до најбољих 16 екипа у ЦЕВ Купу.

Четврти сет био је пука формалност, нестала је тензија и играло се опуштеније и квалитетније на обе стране. Ипак, домаћи су желели да што пре одраде посао, а то им је пошло за руком веома убедљиво.

Војводина НС семеБарком Кажањи 3:1 (25:22, 22:25, 32:30, 25:16)

НОВИ САД: Велика сала СПЦ Војводина, гледалаца: 300, судије: Колош (Босна и Херцеговина), Пападопол (Румунија).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 13 (6 бл), Вучићевић 6, Бајандић, Станковић, Стевановић 8, Ђорђевић, Вемић 14, Брборић (л), Кујунyић 10, Пековић (л), Мехић 16, Тодоровић 2, Рудић, Перић 2.

БАРКОМ КАЖАЊИ: Савкив, Пљасетски, Паласјук 10, Кисиљук 13, Жуков 13, Ковал, Бокшан 1, Брова (л), Диденко 2, Хладенко 14, Тевкун 13, Бибер.

М. Ристић

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести