Куп Србије: Бољи поен количник, Партизан у финалу

Упркос максималној победи, истом којом су изгубили у првом сусрету полуфинала Купа Србије, одбојкаши Војводине НС семе нису успели да се пласирају у финале, јер је Партизан имао бољи поен количник.
Ф. Бакић/Радослав Парапунов против блока Лазара Мариновића
Фото: Ф. Бакић/Радослав Парапунов против блока Лазара Мариновића

Новосађани су имали тежак задатак после пораза у Београду, али су на одличан начин одговорили у реваншу у пуној малој сали Спенса. Фалило је мало да се екипа и сви навијачи на крају у потпуности радују. И ове сезоне црвено–бели ће остати без пехара у овом такмичењу, тако да сва пажња сада иде ка одбрани титуле и што бољем издању у Лиги шампиона. Оно што радује тим Слободана Бошкана јесте први тријумф над Партизаном ове сезоне, после два пораза, као и повратак коректора Радослава Парапунова и добра игра.

Одлучно је кренула Војводина у утакмицу, нападала је сервисом и добро се бранила, управо какав рецепт су црвено-бели и најавили за реванш. Водила је све време, држала конце у својим рукама и брзо је дошла до осетније предности. Асом Симића домаћин режирао 22:13 и таман када се чинило да ће убедљиво добити сет, Партизан прави серију 4-0 и смањује разлику. Више од тога, међутим, није могао, али је свакако у завршници наговестио бољу игру. То је и показао почетком другог сета када је боље одреаговао у неколико дугих поена и повео 8:5. Нису црвено-бели падали и после изједначене и велике борбе на обе стране успели су да преокрену после поена одличног Парапунова и блока Немање Чубрила (15:14). Није ту, наравно, био завршен посао. Егал је трајао до краја, у ком је Воша поново прокоцкала лепу, тешко стечену предност од 22:19. Један лош пријем, напад у аут и Партизан је изједначио (22:22). Ту су гости ипак стали. Нису могли против сигурног блока домаћина који је повео 2:0. Црно–бели су поново преузели контролу над игром, диктирали су темпо, водили 13:9, па је домаћин тек асом младог Вујовића стигао до изједначења – 15:15. У маратонској завршници црвено-бели нису искористили три сет лопте, да би потом Партизан прокоцкао чак осам и тек после успешног блока и кувања Чубрила, Новосађани су победили, али им то, нажалост, није донело много радости.

Војводина НС семеПартизан 3:0 (25:20, 25:22, 36:33)

НОВИ САД: Мала дворана Спенса, гледалаца: 600, судије: Рогић, Јанковић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 13, Л. Чубрило 3, Бајандић 4, Вујовић 1, Зечевић, Негић (либеро 1), Рудић, Н. Чубрило 15, Мишковић (либеро 2), Вилимановић, Парапунов 17, Мехић 13, Бошњак.

ПАРТИЗАН: Мандић, Допуђ, Мариновић 13, Лекић, Н. Петровић 3, Хузејровић, Нејић 10, Јанковић 3, Сташевић (либеро 1), Младеновић (либеро 2), Цветковић, Д. Петровић, Бјелица 6, Делгајдис 13.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести