Куп Србије: Металац прва препрека Војводини

Уз пласман у Лигу шампиона, одбојкаши Војводине НС семе имају три жеље, да освоје све домаће трофеје.  
Andrej Rudic u napadu/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Андреј Рудић у нападу

Сезону су почели освајањем пехара у Суперкупу, у првенству имају две победе и пораз, а данас (18 часова) угости ће Металац Таково из Горњег Милановца у осмини финала Купа Србије.  Минуле сезоне су стали у полуфиналу, али упркос промењеном саставу, амбиције су остале исте, тако да ће бити главни фаворит за освајање најмасовнијег такмичења.  Металац Таково је тим за респект, иако је прошле сезоне изборио пласман у Прву лигу, с неколико искусних играча са суперлигашким стажом, па треба бити опрезан, иако се ради о приличној разлици у квалитету.

Млади средњи блокер Андреј Рудић у Војводину је стигао управо из Милановца, прве одбојкашке кораке направио је у Металцу, па му је данашњи ривал добро познат.


Парови осмине финала

 Млади радник – Борац (Ч) (синоћ), Јединство (СП) – Ниш (синоћ), Спартак (С) – Смедерево (синоћ), Црвена звезда – Клек (синоћ), Војводина НС семе – Металац Таково (данас, 18), Раднички (К) – Ва 014 (данас, 18), Партизан – Рибница (данас, 18), Нови Пазар – Спартак (Љ) (сутра, 18).  Жене: Црвена звезда – Срем (синоћ), ТЕНТ – Инђија (синоћ), Партизан – Борац (Ч) (синоћ), Железничар – Смеч 5 (синоћ), Јединство (СП) – Лесковац (данас, 18), Визура – Београд (данас, 18), Спартак (С) – Динамо (П) (данас, 19), Клек МД Зрењанин – Уб (данас, 20).


- Металац има ове сезоне добру екипу и један је од главних претендената за пласман у елитни ранг.  Имају високе амбиције када је борба за Суперлигу у питању, а што се тиче Куп дуела против нас верујем да долазе растерећени и мотивисани, намерни да се надмећу и виде колико могу у утакмици са шампионом. У Такову наступа наш бивши играч Вук Иванковић. У сваком случају не треба их потцењивати, него ући у меч максимално озбиљно и оправдати улогу фаворита.  Верујем да ће у овом дуелу бити прилике на терену и за нас који смо мање играли до сада,што је прилика да покажемо да и на нас може да се рачуна – казао је Рудић.

Војводина јесте изразити фаворит, али Куп је такмичење у коме су честа изненађења, што упозорава домаћина да одигра одговорно. Иначе, у Такову наступа бивши играч Воше Вук Иванковић.

Утакмица у малој сали Спенса почиње у 18 часова.  

М.  Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести