Квалификацијe ЛШ: Војводина НС семе дочекује Шомон (20)

Пред одбојкашима Војводине НС семе је одлучујућа утакмица за пласман у групну фазу Лиге шампиона.
Stevan Simic u napadu/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Средњи блокер Воше Стеван Симић у нападу

После максималног пораза у Фрaнцуској (0:3), Новосађани дочекују Шомон (вечерас од 20 часова) и за пролаз у клупску елиту Старог континента неопходна им је најпре победа од 3:0 или 3:1, а онда да добију и златни сет.

Пораз у Француској може да се надокнади јер много пута се показало да је Спенс неосвојива тврђава. Прошле године Новосађани су на свом терену савладали  француски Тулуз код куће, па се сви којима су црвено – бели при срцу надају да би прича могла да се понови.

Један од основних предуслова за успех  је да трибине буду пуне и да публика буде уз младу новосадску екипу, као што је то било против загребачке Младости и Нефтохимика из Бургаса. Подршка је неопходна Вошиним клинцима и зато из клуба позивају пубвлику да дође и, да својим бодређем  помогне да екипа евентуално стигне у групну фазу најелитнијег клупског такмичења.

На корак смо од Лиге шампиона и надам се да ћемо испунити циљ због којег смо сви овде. Не бих пуно причао о првој утакмици с обзиром да се свакако све решава на нашем терену (тренер Николић)

- Мислим да у првом мечу нисмо били довољно храбри да савладамо ривала какав је Шомон, веома дисциплиновану екипу. Иако немају велика имена у тиму, играју с веома мало грешака, што је одлика француских екипа, а мислим да је искусни тренер Прандели из њих извукао максимум. Морамо другачије да одиграмо у реваншу, максимално храбро и агресивно и уз пуну веру у своје могућности. Уз пуне трибине наших навијача верујем да можемо да изборимо пласман у групну фазу Лиге шампиона – не предаје се  спортски директор Слободан Бошкан.

И шеф стручног штаба  Душко Николић истакао је да је подршка навијача од највеће важности.

- На корак смо од Лиге шампиона и надам се да ћемо испунити циљ због којег смо сви овде. Не бих пуно причао о првој утакмици с обзиром да се свакако све решава на нашем терену. То је наша мала срећа на жребу јер одлука пада пред нашом публиком, коју очекујем у највећем броју до сада. Шомон је дисциплинован и игра у јачој лиги од наше, што је предност, тешке утакмице имају редовно и навикли су на притисак. Из првог меча ћу издвојити само трећи сет, одлучила је једна лопта, али треба бити на нивоу када се одлучује  о сету и мечу. Морамо да се водимо мишљу да можемо да победимо и заједно с нашим навијачима начинимо финални корак ка Европи – истакао је Николић.

Средњи блокер Стеван Симић очекује тежак дуел и коначан тријумф.

- Дошли смо до ситуације да нас једна победа води до испуњења циља. Сматрам да нам је велика предност то што играмо на нашем терену и што ћемо о свему одлучивати пред нашим навијачима. Показали смо у првом мечу да можемо да играмо са Шомоном, а свесни смо какав нас посао очекује. Ми верујемо да ћемо изаћи као победници из двомеча  – најавио је Симић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести