Квалификације ЛШ: Војводина у Галицији на озбиљном испиту (16.00)

Имали су одбојкаши Војводине НС семе тежак меч домаћег првенства с Партизаном, када су од 0:2 дошли до победе, што је била генерална проба црвено-белих за оно што их очекује данас у Румунији, када ће с Аркадом у Галацију играти први меч другог кола квалификација за Лигу шампиона.
B
Фото: Ф. Бакић/ Александар Благојевић једна од узданица Новосађана

Наша одбојкашка јавност се нада да ће најтрофејнији српски клуб стићи међу одабрано друштво Старог континента. После спотицања у минуле две сезоне пред екипама из Француске, нека буде трећа – срећа.

О снази ривала, мишљења су подељена. Да ли је Аркада квалитетнија од Тулуза или Шомона, можда је мање важно од игре коју ће у предстојећем двомечу приказати Новосађани. Екипа из Српске Атине почела је сезону освајањем Суперкупа, план је да се ризница ове сезоне допуни са још два трофеја и да се коначно заигра Лига шампиона, у којој су ривали већ познати. Ако Војводина прође Румуне, а затим и треће коло, противници у групној фази најквалитетнијег европског клупског такмичења биће јој пољска Закса из Кеђержина, немачки Фридрихсхафен и белгијски Руселар. Да ли је време да се врхунска европска одбојка гледа и у Новом Саду биће много јасније после данашњег меча, с тим што је чињеница да ће Воша у Галицији бити на озбиљном испиту.

Румунска екипа, у којој играју десет странац, је веома квалитетна, па многи сматрају да је  овај пар најјачи у читавим квалификацијама. Једна од предности црвено-белих је реванш у Новом Саду, који ће одговорити на све непознанице .

- Аркада је, као и ми, освојила Суперкуп. Има добру екипу, која је тренутно прва у лиги. Искусни су, довели су пуно странаца и изузетан су противник. Наравно, имамо и ми квалитетну и компактну екипу, идемо да се боримо и да пробамо да у гостима направимо први корак ка пласману у наредно коло. Неће бити лако, предност домаћег није занемарљива , али ја верујем у наш тим. Показали смо да знамо да играмо чврсте мечеве и да побеђујемо. Имамо енергију, што је важно, поред квалитета – рекао је спортски директор Слободан Бошкан.

Шеф стручног штаба Синиша Гавранчић и поред јаког ривала и гостујућег терена је оптимиста.

- Аркада је скуп искусних интернационалаца, Шпанац је дизач, Холанђанин коректор, на средини су Француз и Бугарин, док се на пријему мењају наш Терзић, Румун Бала и Финац. Значи, имају само једног Румуна у стартној постави. Оно што ми очекујемо јесте то да пружимо више од 100 посто могућности. Желимо да одиграмо добру утакмицу, да тријумфујемо и да у том случају мирно чекамо реванш – најавио је Гавранчић.

Александар Благојевић играо је у Румунији, па стога познаје екипу из Галација.

– Сматрам да нису непобедива екипа и да имамо шансу за успех. Јако је важна прва утакмица, јер ако је решимо у своју корист имаћемо и  психолошку предност у реваншу на нашем терену – казао је Благојевић.

Данашња утакмица почиње у 16 часова(СК 4), реванш је 13. новембра у Спенсу, од 17.30 часова. Победник двомеча  ће у трећој рунди ићи на бољег из дуела белоруског Шахтјора и финске Састамале.

М. Р.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести