Квалификације за Лигу шампиона: Војводина дочекује Тулуз

Почели су одбојкаши Војводине НС семе надметање у домаћем првенству са четири узастопне победе и направили добру увертиту за данашњи сусрет трећег кола квалификација за Лигу шампиона с француским Тулузом.
Odbojkasi Vojvodine 2
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Млада екипа, коју предводи стратег Неџад Османкач, игра из утакмице у утакмицу све боље и можда је ово прави тренутак да се покажу у најбољем светлу у досадашњем току сезоне.

Бољи из дуела Војодина НС семе – Тулуз пласираће се у групну фазу Лиге шампиона, а поражени ће у Куп ЦЕВ-а. Ипак, о поразу се не размишља у новосадском тиму, млађарија зрачи оптимизмом и жељна је нових доказивања. Можда је мала предност француске екипе чињеница да на свом терену игра реванш,с тим што из табора нашег шампиона истичу да је тако било и пре две године у финалу Челенy купа с Бенфиком када је последњи корак ка освајању трофеја начињен баш у Лисабону.

Да амбиције нису нереалне и да играчи сазревају верује либеро Никола Пековић.


Слаб старт Тулуза

Тулуз је у уводна четири кола француског шампионата забележио победу и три пораза. Славио је у последњем колу над Паризом (3:2), а претрпео поразе од Нице (3:0), Монпељеа (3:1) и Ајачиа (3:2).


„Мој став је, а верујем и мојих саиграча, да сам доскора овакве утакмице као што су са Тулузом доживљавао као прилику да будем део нечег великог. Сада се више не задовољавам тиме, сакупили смо искуство, стасали смо и сигуран сам да потпуно равноправно можемо да играмо са Французима и, зашто да не,да их  победимо. Респектујемо их, али их се не плашимо. Сазрели смо као екипа и појединачно. Надам се и великом броју навијача, јер није исто играти пред стотину и пред неколико хиљада људи. Подршка с трибина, уз нашу борбеност, може бити кључ жељеног успеха“, сматра Пековић.

Шеф стручног штаба Неџад Османкач добро зна квалитете ривала и истиче помоћ публике као веома битан сегемент потенцијалног успеха.

„Тулуз је одлична екипа сачињена од домаћих јуниорских репрезентативаца, који су постизали сјајне резултате, и неколико квалитетних странаца.Истиче се Шинењез, члан сениорске националне селекције који ће у догледно време бити један од најбољих средњих блокера на свету. Поред њега, за нас је занимљив и Лука Башић, чији је стриц некада играо за Војводину и освојио титулу 1988. године. Предстоји нам занимљив и тежак окршај, што је у неку руку и награда за наше момке,који вредно раде и напредују из дана у дан, да одиграју занимљив двомеч. Позовам наше навијаче и све поклонике спорта да дођу,подрже  нас и помогну да заједно победимо великог ривала. Биће тешко и подршка ће нам  бити неопходна“, поручио је Османкач.

Улаз на утакмицу је слободан захваљујући спонзорском пулу Војводине НС семе, који је откупио све карте и оне ће бити дељене на благајни Спенса.

Утакмица у великој сали Спенса почиње у 20 часова.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести