Квалификације за Лигу шампиона: Војводина НС семе сутра дочекује француски Тулуз

Први корак је и у животу по правилу најтежи, а одбојкаши Војводине НС семе сутра треба да га начине ка пласману у групну фазу Лиге шампиона.
Miran Kujundzic
Фото: Миран Кујунџић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Наш првак испред себе имаће француског вицешампиона Тулуз, екипу углавном сачињену од странаца, ривала по мери.

Црвено-бела младост не треба да зна и не зна за границе, све је питање мотива, тренутне инспирације, жеље за доказивањем, а све тога има на претек. Сутра ће Воша, на Митровдан, од 20 часова, поделити мегдан са Тулузом и покушати да стекне капитал за реваш, који је на прораму у недељу. Бољи из овог двомеча ићи ће у групну фазу најквалитетнијег клупског такмичења на Старом континенту.

Зато, сви су сложни у новосадском колективу, помоћ и утицај публике могу да буду одлучујући фактор. Залужили су талентовани момци подршку, ако не због шампионског пехара која је у клупским витринама, онда због доброг старта у новој сезони, у којој имају четири максималне победе, и чињенице да желе да се покажу у најлепшем светлу и на међународној сцени. Велика сала Спенса требало би да буде пуна због тога што је Нови Сад град одбојке, а Војводина НС семе наш најтрофејнији клуб.


Спонзорски пул части

Несвакидашњи потез начинио је спонзорски пул Војводине НС семе, откупио је све улазнице и тако обезбедио бесплатан улаз свим љубитељима одбојке. Сви заинтересовани моћи ће на дан утакмице да преузму улазнице на благајни Спенса и да помогну црвено-белима око потенцијалног пласмана у Лигу шампиона.


„Тулуз је квалитетан противник, али нас шампионска титула обавезује да будемо бољи него прошле сезоне. Овај двомеч је својеврсна награда за нас, за сав уложени труд и биће нам то добра провера тренутног стања и форме. Осећамо да смо спремни, желимо да се надигравамо и да покажемо снагу у битним сусретима. Лига шампиона је нешто најјаче што може клупски да се игра, то је сан сваког младог играча и добра прилика за доказивање. Не плашимо се, желимо победу, најпре у Новом Саду, а потом и у Француској. Подршка публике не сме да изостане и искрено се надамо пуним трибинама“, рекао је примач сервиса Миран Кујунџић.

Спортски директор Никола Марић добро памти све успехе клуба, посебна трећих места у Лиги шампиона.

„Када смо сазнали да играмо с Тулузом помислили смо да смо могли и боље да прођемо, али и лошије. По обичају, оптимиста сам, Тулуз је ривал по мери. Наш тим је најмлађи у Србији, њихов у Француској и биће то судар двеју сличних екипа. Боље смо започели сезону него наш ривал, сматрам да да са Фрнацузима можемо да играмо равноправно. За ово смо се припремали, одиграли много међународних утакмица у предсезони и сада је време да се покажемо у најбољем светлу. Реноме нашег клуба добро је познат у Европи, имали смо запажених резултата кроз историју, како у Лиги шампиона, тако и у Топ тимс купу. Играли смо групну фазу пре две сезоне, имали победу, а најмлађа смо екипа које је освојила неки трофеј у Европи (Челенџ куп) и то без странаца. Можда актуелна екипа није у том рангу, али напредак и добар рад виде се свакодневно“, истакао је Марић.    

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести