Квалификације за ЛШ: Војводина славила против Нефотхимика 2:3

Одбојкаши Војводине НС семе су победили су вечерас бугарску екипу Нефотхимик резултатом 2:3 у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона.
1
Фото: CEV

Одбојкаши Војводине НС семе славили су победу у првом мечу другог круга квалификација за Лигу шампиона и то после великог преокрета у Бургасу. Имао је Нефтохимик 2:0, али се шампион Србије није предавао и сигурном игром дошао до великог тријумфа.

Могли су црвено-бели можда и до убедљивијег трјјумфа, али су одиграли слабо завршницу другог сета. Реванш сусрет ће се играти у среду у Новом Саду, а Војводини је потребна победа било којим режултатом за пласман у трећи круг.

Добри сервиси су домаћину обезбедили уводну велику предност (11:5), а до тада су већ забележили по три аса и поена из блока. Асевима Симића, нешто касније и Ковачевића, Воша се примакла на 14:11, а домаћин је држао ту предност пре свега добрим блоком. Разигравали су се Новосађани, али нису успевали да створе контранападе, а ушао је и Вучићевић уместо Вијецког. Поново је сервис Бугара правио разлику и донео домаћину лагано вођство (25:20).

У наставку је проиграо актуелни шампион Србије, на добре сервисе Ковачевића напрвио је серију довољну за вођство (7:4) које је одржавала, али уз грешке ривала. Добра игра црвено-белих одржавала се до 12:8, али две грешке и проблеми на пријему вратили су неизесност, с тим што су Новосађани одржавали минималну предност. Ас Вијецког је поново дао Воши простора за “дисање” (16:13), али је убрзо погрешио и вратио све на претходну меру. Ас Позднијакова је донео изједначење (18:18), а тренер црвено-белих Николић је морао да реагује тајм-аутом. Украјинац је био у главној улози у наредних неколико поена, серија Војводине од 3:0 вратила јој  је контролу над другим сетом. Вођство је кратко трајало јер су домаћи појачали сервис, узвратили серијом 6:0 и повели 24:21. Другу сет лопту су искористили после сервис грешке Мехића (25:22).

Поново је Воша боље почела сет, имала рано вођство 8:5 после добрих сервиса и потеза Фундоре. Вратио се Нефотхимик у егал, али су црвено-бели направили нових 3:0 после блокова Мехића и Радевића и вратили предност (12:8). Грешио је Фундора, што је пријало бугарском шампиону који је поново вратио неизвесност. али се Кубанац брзо искупио ефектним асом за 19:15. То је било довољно да Воша сигурном игорм приведе сет крају и продужи меч (20:25).

Пронашли су Новосађани рецепт за Бугаре. Нападали су сервисом и то се одмах исплатило почетком четвртог сета. Ас и ас контра Фундоре разбили су игру поен за поен и Новосађани су дошли до осетне предности (10:6). Уморили су се и домаћи, после три грешке Јаковљева, имали су црвено-бели огромних 15:8, а није помогао Нефтохимику ни тајм-аут. Наставила се серија Новосађана, све им је полазило за руком и веома брзо се дошло до тај-брејка (19:25).

Само једна грешка домаћина и блок Симића били су довољни за вођство Воше од 5:2 почетком петог сета које су одржавали до промене страна (8:5). Блок Радевића повисио је предност, а онда је мали шоу имао Давид Мехић и одржавао предност рутинским нападима све до велике победе.

М. Ристић

 

НефтохимикВојводина НС семе 2:3 (25:20, 25:22, 20:25, 19:25, 11:15)

БУРГАС: Хала “Младост”, гледалаца: 800, судије: Пашкевич (Русија), Шимпл (Словачка).

НЕФТОХИМИК: Карјагин, Самунев, Димов, Позднијаков 16, Николов, Иванов (л), Петков 7, Агонцев 2, Симеонов, Салпаров (л), Христов, Јаковљев 17, Петров 11, Картев 11.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 13, Вучићевић 2, Фундора 14, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 3, Вијецки 17, Кујунyић, Костић 3, Мехић 16, Радевић 10, Тодоровић 1, Рудић, Перић.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести