КВАЛИФИКАЦИЈE ЗА ЛШ Новосађани корак до елите

Одбојкаши Војводине НС семе максималном победом у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона, над белоруским Шахтјором, дошли су на корак до пласмана у групну фазу такмичења елитног европског такмичења.
Igrači Vojvodina NS seme zadovljni maksimalnim učinkom Foto: F. Bakić
Фото: Играчи Војводина НС семе задовљни максималним учинком Фото: Ф. Бакић

Троструки узастопни шампион Србије је посао одрадио за свега 80 минута, не дозволивши шампиону Белорусије ни трачак наде да ће избећи пораз.

Више се очекивало од “рудара” из Солигорска, посебно после два лагана тријумфа у минулом колу квалификација, али од почетка до краја меча су били у подређеном положају и заправо им домаћин није дозволио да се истакну. Новосађани су били бољи у свим сегментима игре, у сервису (асови 7:0), у блоку (12:2), мање су грешили у нападу, а користили контре, па не треба да чуди коначни резултат.

Иако су црвено-бели забележили максималну победу, одлука о путнику у Лигу шампиона пашће у Минску у следећу среду када је на програму реванш у 15 часова по нашем времену, а Воши су за пласман довољна и два освојена сета.

Си­ло­ви­ти сер­ви­си Бла­го­је­ви­ћа по­гу­ра­ли су до­ма­ће до вођ­ства 3:0 на по­чет­ку ме­ча, а ве­о­ма бр­зо се укљу­чио и блок па је пред­ност по­ра­сла на 7:2. Ак­тив­ни Па­вло­вић је за крат­ко вра­тио Бе­ло­ру­се у игру, али је по­сле ас сер­ви­са Ни­ки­ћа Во­ша по­но­во има­ла осет­ну пред­ност (10:6). Игра­ло се поен за поен, до­ма­ћи су одр­жа­ва­ли ри­ва­ла ко­ли­ко-то­ли­ко у игри мно­го­број­ним сер­вис гре­шка­ма, али по­сле кон­тре Пе­ри­ћа би­ло је 18:12. Др­жа­ли су цр­ве­но-бе­ли ту пред­ност до 22:15, ка­да је усле­ди­ла се­ри­ја 5:0 Ша­хтјо­ра и на­ја­ва дра­ме у за­вр­шни­ци се­та, али до ње, сре­ћом по цр­ве­но-бе­ле, ни­је до­шло. До­бра од­бра­на Но­во­са­ђа­на и рас­пу­ца­ни Бла­го­је­вић би­ли су до­вољ­ни за мир­но при­во­ђе­ње се­та кра­ју и вођ­ство:

До­бри сер­ви­си Си­ми­ћа, те по­е­ни из бло­ка То­до­ро­ви­ћа и Ма­шу­ло­ви­ћа до­не­ли су Вој­во­ди­ни НС се­ме осет­но вођ­ство у дру­гом пе­ри­о­ду игре. Са­мо на ма­хо­ве су го­сти од­и­гра­ли до­бро пар по­е­на, али је увек блок до­ма­ћих успе­вао да од­би­је све на­па­де. Ма­ло по­ма­ло, то­пи­ли су Бе­ло­ру­си за­о­ста­так пре­ко Тев­ку­на, из­бо­ри­ли из­јед­на­че­ње (12:12), али блок Си­ми­ћа, ас Ма­шу­ло­ви­ћа и до­бра кон­тра Ни­ки­ћа за­о­ку­жи­ли су се­ри­ју до­ма­ћих од 5:0 и бег на ве­ли­ких 18:13 и све је би­ло ре­ше­но. По­но­во је Бла­го­је­вић био рас­по­ло­жен на­па­дач­ки, а 6:0 у бло­ко­ви­ма за до­ма­ће би­ли су до­вољ­ни да се пред­ност удво­стру­чи.

Фото: Трој­ни блок Вој­во­ди­не за­у­ста­вља на­пад Ша­хтјо­ра Фото: Ф. Бакић  

Игра­ло се ду­го поен за поен у тре­ћем се­ту, све до 8:8, а по­сле аса Бла­го­је­ви­ћа и два ве­за­на бло­ка То­до­ро­ви­ћа, Во­ша је по­ве­ла 12:9 и на­ја­ви­ла ма­ски­мал­ну по­бе­ду. На­до­ве­зао се асом Си­мић, раз­и­грао се Пе­рић у на­па­ду и све је екс­пре­сно за­вр­ше­но, а из­ме­не го­сту­ју­ћег тре­не­ра ни­су до­при­не­ле бо­љит­ку ње­го­вог ти­ма.

Војводина НС семе – Шахтјор 3:0 (25:21, 25:18, 25:18)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 1.100, судије: Коладос (Француска), Добрев (Бугарска).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 11 (4 бл), Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић, Негић (л), Машуловић 8 (4 бл), Буша, Благојевић 19 (4 ас), Радовић, Тодоровић 3 (3 бл), Рудић, Перић 11, Никић 9.

ШАХТЈОР: Радзијук 7, Бабкевич, Шмат 5, Бурав 2, Марченко (л), Тевкун 4, Ваш, Шкредав 2, Чарапович 9, Хрецки, Курјаш 2, Забаровски (л), Павловић 8, Бахатка.

М. Ристић

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести