КВАЛИФИКАЦИЈE ЗА ЛШ Oдбојкаши Војводине НС семе данас играју са Шахтјором

Одбојкаше Војводине НС семе  до остварења сна деле још две утакмице. На путу пласмана у групну фазу Лиге шампиона нашем тиму стоји белоруски Шахтјор из Солигорска.
Vuk Todorović proigrava Nemanju Mašulovića  Foto: F. Bakić
Фото: Вук Тодоровић проиграва Немању Машуловића  Фото: Ф. Бакић

Двомеч треће рунде квалификација за европску елиту донеће велику борбу шампиона Србије и Белорусије, а први меч игра се данас у малој сали Спенса, од 18 часова.Реванш је идуће среде у Минску.

По кладионицама, Новосађани су фаворити за победу у првом мечу, као и за пласман даље. Воша је у двомечу са румунском Аркадом у претходном кругу квалификација показали два лица, бледо у Румунији и шампионско на свом терену. Рецепт за победу, без обзира на квалитет Белоруса, зна троструки узастопни српки шампион- квалитетна и храбра игра и велика подршка са трибина. Против Румуна атмосфера у Спенсу је била фантатстична и захваљујући сјајним навијачима Војводина је стигла до двомеча са Белорусима.Општа оцена одбојкашке јавности је да је европска клупска елита достижна нашем прваку.

- Први меч с Румунима смо одиграли слабо, нисмо били спремни за све изазове. Ипак, у реваншу смо показали да смо добар тим и да имамо победнички карактер, одиграли смо сјајно и прошли кроз златни сет. То је била прва препрека, сада нас очекује друга, добро смо се спремили и сигуран сам да ће резултат доћи ако прикажемо игру из претходног европског дуела и ону коју демонстрирамо у домаћим такмичењима – рекао је дизач Вук Тодоровић, члан златне репрезентације Србије са недавног Европског првенства.


Други пут с Белорусима

Само једном је у својој историји Војводина до сада играла са екипама из Белорусије и то у сезони 2014/15 у полуфиналу Челенy купа, који је касније освојила.

У првој утакмици са Строитељем у Минску Воша је славила 3:1 (25:22, 22:25, 25:20, 25:18), Дражен Лубурић је направио 23, Милан Катић 19, а Михајло Станковић 13 поена. У реваншу је било 3:2 за Новосађане (23:25, 24:26, 25:22, 25:15, 15:10), а после 0:2 у сетовима је ушао искусни дизач Вељко Петковић и довео црвено-беле до финала. У другом мечу Лубурић је имао 17, Катић 14, Станковић 13, а средњи блокер Чедомир Станковић 12 поена.

Из тог састава сада је у тиму само капитен Стеван Симић.


Шахтјор је имао нешто лакши посао у дргуом колу квалификација против финске Валепе из Састамале,  у односу на Војводину.Водећи играчи су наш примач сервиса Данило Павловић и  сјајни Украјинац, коректор, Володимир Тевкун. У саставу се налази и млади коректор Влаyислав Бабкевич (18 година) који нема велику минутажу, али је један од највећих талената у Европи са 206 центиметара висине и измереним дохватом у смечу од 371 центиметар.


Позната група

Победник двомеча Војводина НС семе - Шахтјор играће у Е групи Лиге шампиона где су већ пољска Закса Кеђержин Кожле нашег тренера и бившег селектора Николе Грбића, немачки Фридрихсхафен и белгијски Нак из Руселара.

Већ се зна да ће бољи из двомеча квалификација први меч у групи играти у Пољској на гостовању Закси, 3. децембра од 18 часова.


- Не размишљамо о томе где се која утакмица игра, две победе су неопходне за пласман у Лигу шампиона и приступ двомечу ће нам бити такав. Сматрам да ће крајњи исход искључиво зависити од нас, у то сам сигуран. Има доста резерве у нашој игри, готово у свим елементима, констатно напредујемо, па се надам да ћемо у овом двомечу бити прави. Подразумева се да се уздамо у наше сјајне навијаче и верујем да ћемо се заједно радовати – поручио је Тодоровић.

Ово је трећа везана сезона у којој  Војодина игра треће коло квалификација за Лигу шампиона, сада је објективно најближе да стигне до циља. Улаз на утакмицу је слободан, па се очекује да трибине Спенса буду пуне и да навијачи буду додатна снага шампиону Србије у походу ка циљу.

Други утакмица играће се у Минску следеће среде од 15 часова по нашем времену.

        М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести