Kвалификације за ОИ: Одбојкаши Србије играју против Бугарске

Половичан учинак су остварили одбојкаши Србије на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Токију који се одржава у Берлину.
 Petrić smečuje pored bloka Holanđana  Foto: CEV
Фото: Петрић смечује поред блока Холанђана  Фото: ЦЕВ 

Екипа селектора Слободана Ковача поражена је у првом колу од Француске (3:0), док је у другом славила против Холандије (3:0). За пролазак у полуфинале „орловима“ ће данас бити потребна победа у дуелу са Бугарском и то барем са 3:1,  који почиње у 14.30 часова. Европски прваци мораће да покажу од чега су саткани јер ће притисак у одлучујућем сусрету бити заиста велики, упркос томе што су против овог ривала имали позитиван скор у последње време. Наша селекција је јуче имала слободан дан који је искористила како би се што боље припремила за један од најважнијих степеника ка одласку на Олимпијске игре у Токио.

– Искористили смо паузу да саберемо утиске из прва два меча. Данас играмо одлучујући меч за полуфинале против Бугарске с којом у последње време имамо позитивних резултата и надамо се да ће тако бити и овог пута. Неће, наравно, бити нимало лако, поготово што је Бугарска савладала Француску, а потом и Холандију – истакао је Петар Крсмановић, средњи блокер Србије.

Бугари су тренутно први у групи Б са два тријумфа, а с обзиром на то да су Холандију савладали са убедљивих 3:0, „орлови“ ће морати противника да победе тим резултатом, или 3:1.

– Због тога је и притисак мало већи, али пре свега верујемо у себе и стручни штаб и да ћемо победити за пролазак даље – поручио је Крсмановић.

У тријумф не сумња ни коректор Србије Александар Атанасијевић.

– Сви смо прижељкивали слободан дан после две не баш тешке утакмице с обзиром на то су трајале само сат времена. Паузу смо искористили да се спремимо за битан меч против Бугарске. Ово је бити или не бити и морамо да победимо. Надамо се проласку у полуфинале, то нам је примарни циљ и сигуран сам да имамо екипу која заслужује да буде међу најбоље четири на овом турниру, а касније и да овери визу за Олимпијске игре – изјавио је Атанасијевић. 

Србија је са Бугарима у последње време имала доста утакмица, поготово пријатељских, али то је сасвим друга ствар од званичних сусрета и поготово овако важних.

– Бугарска је сјајна репрезентација, играчи су у јаким клубовима. До сада имамо позитиван скор против њих, али то не мора ништа да значи. Играју невероватно у последње време, али као што је селектор Ковач рекао најважнија је наша игра и сигуран сам да ако будемо били на нивоу као против Холандије да можемо да се надамо полуфиналу – закључио је Атанасијевић.

Марко Ристић

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести