Квалификације за ОИ: Порторико пао, следи Пољска

ВРОЦЛАВ:  Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је Порторико 3:0 (25:14, 25:20, 25:16) на квалификационом турниру у Вровлаву за Олимпијске игре наредне године.
Odbojkašice Srbije Foto: FIVB
Фото: Одбојкашице Србије Фото: ФИВБ

Српске одбојкашице оствариле су још једну убедљиву победу у квалификацијама за Олимпијске игре у Токију 2020. године. После Тајланђанки, пале су и Порториканке, и то убедљивије, без изгубљеног сета (3:0), али овај пут и са мање изгубљених поена - 25:14, 25:20, 25:16. Изабраницама Зорана Терзића преостао је још дерби са домаћином турнира, Пољском (игра се у Вроцлаву), који је на програму вечерас од 20.30 часова. Само првопласирана екипа у групи избориће директан пласман на Олимпијске игре, док ће остале три имати додатне квалификације.

У првом сету питање победника се није доводило. Српкиње су биле ефикасне од самог старта. Светске шампионке су доминирале сусретом са две нове играчице у постави - Јеленом Благојевић и Мајом Алексић. Србија је у првом делу игре већ до првог техничког тајм-аута стекла шест поена предности, што је било довољно за предност од 1:0.

Али ствари су се закомпликовале у наставку. Порториканке су пружиле изненађујуће добар отпор и у завршници другог сета направиле серију којом су од 20:13 дошле до 21:20. Изабранице Зорана Терзића ипак нису посустале и серијом 4:0 су обезбедиле предност од 2:0, чиме су дуплирале вођство и наговестиле максималну победу.

Српкиње су биле силовите поново у трећем, последњем сету. Већ после 11:4 било јасно да ће меч брзо бити завршен.

Одлука о путнику на Олимпијске игре у Токију 2020. године биће највероватније донета данас, када ће се у последњем мечу квалификација Србија суочити са селекцијом Пољске.

Србија – Порторико 3:0 (25:14, 25:20, 25:16)

ВРОЦЛАВ: дворана Орбита, гледалаца: 3.000, судије: Сусана Марија Хатива Родригрес из Шпаније, Данијеле Раписарда из Италије, Нурпер Озбар из Турске и Андерсон Касадор из Бразила.

СРБИЈА: Алексић, Бјелица, Благојевић, Бошковић, Буша, Лазовић, Михајловић, Миленковић, Огњеновић, М. Поповић, С. Поповић, Пушић, Вељковић.

ПОРТОРИКО: Велез, Ривера, Рохас, Колацо, Круз, Енрих, Жузињо, Отриз, Прието Кераме, Сантоз, Валентин, Викториа.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести