Лагана победа Војводине НС семе против Спартака из Љига

Одбојкаши Војводине НС семе после шесте одигране утакмице у првенству Србије имају исто толико победа, без изгубљеног сета.
Stevanović i Mehić u bloku čekaju napad Đorđevića  Foto: F. Bakić
Фото: Стевановић и Мехић у блоку чекају напад Ђорђевића  Фото: Ф. Бакић

Последња очекивана жртва разиграном актуелном шампиону био је Спартак из Љига, тим пре почетка сезоне обележен као учесник борбе за опстанак. Упркос томе, Новосађани су сусрету приступили веома озбиљно, успоставили контролу од почетка и нису је испуштали до краја.

Иако је црвено-бели тим поново претрпео измене у стартној постави, тренер Османкач имао је тај луксуз дуге клупе, одмах се видело да Војводина жели да настави максимални низ. С три везане искоришћене контре Давида Мехића, домаћи су одмах преузели контролу, а било им је потребно само неколико минута да дођу до шест поена вишка. Гости су покушавали да нападну сервисом, али су грешили и до краја уводног периода игре начинили чак девет лоших почетних удараца. Све је то било довољно да Војводина веома брзо поведе и да до знања ривалу да у новосадској тврђави нема никакве шансе.

Сличан сценарио виђен је у преостала два сета, истина, гости су мање грешили, али то није било битно, јер је све зависило од црвено-белих домаћина. Наставио је Османкач да ротира поставу, пружио прилику свим играчима да покажу шта умеју, а појединце је одмарао за искушења која актуелног шампиона очекују у наредном периоду. Домаћин је само на кратко, при високом вођству у трећем сету, одузео гас што је Спартак искористио и пришао на два поена заостатка (16:14), али је то било све што је гост могао да пружи у овом сусрету.

М. Ристић


Војводина НС семе - Спартак (Љ) 3:0 (25:17, 25:15, 25:18)

НОВИ САД: Велика сала СПЦ Војводина, гледалаца: 200, судије: А. Баланyић, Т. Баланyић (обоје из Београда).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић, Вућичевић 7, Бајандић 1, Стевановић 7, Вемић 5, Наранчић 6, Кујунџић 4, Пековић (л), Мехић 10, Радовић, Тодоровић 2, Перић 8.

СПАРТАК: Максимовић 1, Маринковић 2, Сајић 1, Гајевић 14, Матић, Мирковић, Ђорђевић 6, Лазаревић 1, Оковић 4, Миленковић (л), Миловановић 4, Јанковић (л).

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести