Лазар Бајандић: Уживам у тренуцима када се ломи резултат

НОВИ САД: После освојене четврте титуле првака Србије у низу, Одбојкашки клуб Војводина НС семе одлучио је да не мења рецепт који води до успеха – шампионски састав остао је исти, уз минималне новине.
l
Фото: Lazar Bajandić ove sezone ima značajniju ulogu u dresu šampiona/cev.eu

Једино појачање је Лука Чубрило, дизач који се после осам година вратио у црвено–бели дрес. У такав концепт уклопио се и Лазар Бајандић, 21–годишњи примач сервиса. Било је питање да ли ће Новосађани по одласку Давида Мехића довести некога на ову позицију, али поверење је указано перспективном момку који је поникао у ОК Футог. Одатле је 2017. прешао у Вошу, али је после једне сезоне враћен на позајмицу у свој клуб. Тамо је, уз рад са тренером Гораном Воркапићем, играчки сазрео и наметнуо се поново управи шампиона, која га је 2019. године вратила у своје редове. У другој сезони за редом у дресу Војводине Бајандић се усталио у првој постави и добио је значајнију улогу.

Мислим да сам до сада оправдао указано поверење. Свакако да постоји простора за напредак, наставићу да радим на себи и уз поверење које сам добио и рад који улажем све ће доћи верујем на своје и биће још боље, јасан је Бајандић, који је са Футогом играо у Првој А лиги. 


Данас

Партизан – Војводина НСС (17)

Раднички – Борац (17)

Мл. радник – Рибница (19)


По доласку први пут у Нови Сад, Лазар је добио шансу у пар утакмица, тако да је осетио како је то играти у најелитнијем рангу. Прошле сезоне велики корак за његову каријеру био је и улазак на терен у сваком сусрету у групној фази Лиге шампиона. Почетком овог месеца на квалификационом турниру за ЛШ у Тренту Бајандић је у дуелу са енглеском Полонијом одиграо одлично у завршници трећег сета, када је добро сервирао, а тешке ситуације претварао је у поене у одлучујућим тренуцима.


У гостима Партизану

Новосађани у седмом колу Суперлиге, од 17 часова, гостују Партизану . С црно–белима је екипа тренера Синише Гавранчића одмерила снаге у Суперкупу на почетку сезоне када је славила 3:1.

Та утакмица је била за трофеј у којој смо оправдали улогу фаворита. Партизан има добру екипу, са пар искусних појединаца. Ми ћемо их, наравно, озбиљно схватити, али гледаћемо нашу страну терена и нашу игру. Квалитетом ћемо показати да смо бољи, а имамо и дугачку клупу, што јеста једна од наших предности, рекао је Бајандић. 


Сваки спортиста ужива у таквим моментима када се ломи резултат. Ја волим те тренутке. Свакоме се, наравно, деси да погреши, али без грешака не би могло ништа ни да се научи. Ја само радим свој део посла, без обзира на део утакмице и резултат. Потом смо играли против великог Трентина и такви дуели терају играча на скроз други ниво, да пружи 200 посто. Драго ми је што смо имали прилику да се сретнемо са таквом екипом и верујем да ћемо убудуће одиграти још више сличних сусрета, јасан је Бајандић, који је носио и репрезентативни дрес у пионирском, кадетском и јуниорском узрасту.


Благојевић на паузи

Александар Благојевић пропустио је дуел осмине финала Купа пре три дана против Јединства из Старе Пазове. Коректор има проблема са повредом десног рамена.

Урађена је магнетна и нисам оптимиста, ситуација није наивна. Мислио сам да је само мала упала, али чекам да ми поставе праву дијагнозу. Сигурно нећу на терен бар у следеће две седмице, а за даље ћемо видети, рекао је Благојевић.


Војводина је у досадашњих шест одиграних кола домаће Суперлиге забележила пет победа без изгубљеног сета, а поклекла је само на гостовању краљевачкој Рибници. Тај дуел и пар ситуација у још неким били су опомена да опрез увек мора да буде присутан.

Наравно да никога не потцењујемо. Ниједна утакмица се неће добити сама од себе, сви хоће да нас победе и колико год ми важили за фаворита, морамо озбиљно свакога да схватимо и да то оправдамо на терену, поручио је Лазар Бајандић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести