Лига нација: Пораз одбојкашица од Белгије

Нису успеле одбојкашице Србије да непоражене заврше трећу недељу Лиге нација, пошто су у последњем мечу изгубиле од домаћина Белгије.
k
Фото: ОСС

После два тријумфа, над Пољском и Русијом, изабранице Бранка Ковачевића уписале су четврти пораз у такмичењу, а за сада имају пет победа.

Први сет протекао је у егалу, али је ипак домаћа селекција предњачила у диктирању темпа. Белгијанке су у другој половини преузеле контролу и пошто су стигле на четири поена вишка, успешно су ту предност одржавале до уласка у завршницу. Наше су тада успеле да се приближе на два разлике, али су домаће добро одиграле када је било најважније и повеле су 1:0.

Чинило се да су Српкиње спремне да преокрену ствари на своју руку, али ипак се у другом сету десио сличан сценарио као у првом. Држале су наше игру поен за поен до другог техничког тајм–аута, да би се потом Белгија „одлепила“ на три разлике и рутински привела сет крају за 2:0. Потпуно су пале наше одбојкашице у наставку и домаћин је доминирао у трећем периоду, који је лако добио допустивши Србији само 14 поена.

Четврту недељу Лиге нација Србија ће играти у Токију против домаћина Јапана и селекција Тајланда и Бразила.

К. Б.

БелгијаСрбија 3:0 (25:21, 25:21, 25:14)

КОРТРАЈК: Дворана Ланге Мунте, гледалаца: 200, судије: Шабан (Египат), Фуентес (Шпанија).

БЕЛГИЈА: Ван де Вивер 3, Ван Сас, Херботс 24, Ван Гештел 13, Гробелна 6, Соболска 3, Струмило, Јансенс 8, Голиат, Ван Авермет 2, Гулијамс, Страгир 1, Валкенборг, Рампелберг.

СРБИЈА: Бјелица 11, Буша 2, Лазовић 3, Антанасијевић 1, Поповић 7, Савић, Мирковић 2, Пушић, Алексић 8, Благојевић 4, Коцић, Лозо 3, Кубура 3, Гочанин.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести