Лига нација: Рапсодија „орлова” у тај-брејку

Иако се чинило да ће одбојкаши Србије забележити прву победу максималним резултатом у Лиги нација, на крају су испустили лако стечену предност од 2:0 у сетовима и до славља су морали да дођу тек у тај-брејку.
ФИВБ/ Миран Кујунџић био најефикаснији у српској екипи
Фото: ФИВБ/ Миран Кујунџић био најефикаснији у српској екипи

Два лица су показали „орлови“ у дуелу са освајачем бронзе на Олимпијским играма у Токију прошле године и срећом, у петом, одлучујућем сету преовладале су боље ствари у њиховој игри.

Подмлађени састав који по повратку на клупу води селектор Игор Колаковић дошао је до важне победе, друге у овом такмичењу. Србија је почела тријумфом над Бугарском, после преокрета 3:1, да би потом наши храбро одиграли у другом сусрету против олимпијских првака Француза, али су изгубили у четири сета. Из дуелу са „гаучосима“ сигурно ће извући вредне поуке и заборавити два олако препуштена сета.

Србија је против Аргентине буквално у даху дошла до 2:0 у сетовима и на корак од прве максималне победе. Утакмицу је почела одличним сервисом, у првој деоници имали су наши пет асова, а и блок је увек био на месту. У наставку није било реакције Аргентинаца, који нису имали идеју како да се одбране од „орлова“ који су и даље били у налету. Што се „гаучоса“ тиче ништа, међутим, није било готово. Разиграли су се, поправили су пријем и сервис, променили су дизача и водили су главну реч у трећем сету. Сада наши нису могли да нађу решење за бољу игру, али зато јесте Колаковић. Направио је неколико измена, а кључну, променивши дијагоналу када су у игру ушли Тодоровић и Мељанац, при заостатку од девет поена (18:9). Кренула је Србија да топи предност ривала, али ипак није истрајала до краја па је изгубила овај сет – 2:1.

Наставили су, међутим, Аргентинци да читају нападе „орлова“ и нису спуштали темпо. На исти, доминантан начин, дотукли су наше, који упркос многим изменама нису успевали да нађу прави пут до игре из прва два сета – 2:2. Колаковић је у одлучујућем сету на терен вратио стартну поставу, што је био пун погодак. Као и прва два сета, Србија је у даху добила пети. Фуриозно су наши стигли до 11:2 и пут ка тријумфу био је трасиран. Србија данас од 19 часова против Немачке игра последњу утакмицу прве седмице Лиге нација.

СрбијаАргентина 3:2 (25:16, 25:18, 17:25, 12:25, 15:6)

ОТАВА: Дворана „ТД Палас“, гледалаца: 500, судије: Адлер (Мађарска), Еспикалски (Бразил).

СРБИЈА: Перић 11, Кујунџић 14, Петковић 10, Машуловић 12, Недељковић 10, Јововић 4, Николић, Катић 1, Пековић (либеро), Тодоровић, Мариновић, Копривица (либеро), Мељанац 3, Рудић.

АРГЕНТИНА: Лима 13, Палонски 18, Рамос 10, Армоа 13, Паласиос 2, Зерба 8, Санчез 1, Лацо 1, Галего, Лосер, Данани (либеро), Висентин, Масимино (либеро), Гирудо 6.

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести