Лига нација: Српкиње боље од Немица

Одбојкашице Србије су у Калгарију савладале Немачку са 3:1 (17:25, 25:16, 25:21, 25:18) у сетовима у Лиги нација.
Одбојкашки савез Србије
Фото: Одбојкашки савез Србије

Према рачуници одбојкашицама Србије потребна је још једна победа како би осигурале место на завршном турниру Лиге нација у Анкари. Важан тријумф, очекивани, екипа Данијела Сантарелија остварила је над Немачком, на почетку трећег, последњег турнира у Канади. Србија је сада на скору од шест победа и три пораза и заузима пето место на табели, а првих осам иде на финални турнир.

Биле су наше девојке фавориткиње у дуелу с Немицама, али су слабо почеле утакмицу и лако су препустиле први сет противницама. Брзо су, међутим, ствари дошле на своје место и Србија је до краја водила главну реч за преокрет.

– Ово је веома важна победа, јер смо хтели последњи турнир да почнемо на прави начин. Знали смо да је Немачка тежак противник, игра брзу одбојку, али био сам сигуран да мој тим има капацитет да је победи. Одиграли смо лоше први сет, можда нисмо били сигурни у своје могућности. Од другог смо променили нејпре нешто у глави, почели смо да се боримо за сваку лопту и имали смо добар приступ. Срећни смо због победе јер смо једном ногом у Анкари, али то није довољно за нас, овај тријумф је само један део нашег посла, јер играмо још три утакмице у исто толико дана и желимо да узмемо што више поена – поручио је селектор Србије Данијел Сантарели.

Први сет кренуле су лоше српске репрезентативке које су Немице добиле 25:17, али су успеле да начине преокрет у игри и добију три наредна сета.

Најефикаснија у редовима Србије била је капитен Ана Бјелица са 15 поена, Бјанка Буша и Маја Алексић су уписале по 13, док је Катарина Лазовић утакмицу завршила са десет поена.

У тиму Немачке најбоље су биле Хана Ортман и Камила Вајцел са по 13 поена, док је Лина Алсмајер додала 12 поена.

После девет одиграних утакмица, Србија је пета на табели Лиге нација са 17 бодова, док је Немачка на 14. позицији са осам бодова.

Трећи ривал Србије у Калгарију биће Канада у суботу, 2. јула од 4.00 часа по нашем времену.

Четврту утакмицу Србије ће одиграти против Јапана у недељу, 3. јула од 1.00 час по нашем времену.

У Калгарију ће још играти Холандија, Белгија и Турска.

Сениорке Србије у Лиги нација 2022. у групној фази неће играти са Кином, Доминиканском Републиком и Пољском.

На Финалном турниру ће играти 8 репрезентација, а такмичење почиње од утакмица четвртфинала.

Финални турнир у конкуренцији одбојкашица одиграти од 13. до 17. јула у Анкари, у Турској.

Србија – Немачка 3:1 (17:25, 25:16, 25:21, 25:18)

КАЛГАРИ: Дворана „Спортплекс“, гледалаца: 500, судије: Хуго (Перу), Карбахал (Уругвај).

СРБИЈА: Буша 13, Лазовић 10, Јакшић, Мирковић 7, Пушић (либеро), Бјелица 15, Алексић 13, Стевановић 8, Миленковић 1, Коцић, Делић, Ђурђевић (либеро), Миросављевић, Мијатовић 1.

НЕМАЧКА: Оритман 13, Вајцел 13, Алсмајер 12, Штригрот 7, Шолцел 6, Јаниска 4, Хипе 2, Вањак 1, Кештнер, Погани, Глаб, Штрубе, Штраубе, Цекулајев.

Данас

Тајланд – Доминикана (12.30)

Пољска – Кина (15.30)

Кореја – Бразил (19)

Турска – Холандија (22)

К. Б.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести