Лига нација: Српкиње лак залогај за Бразилке

РИМИНИ: Улогу фаворита одбојкашице Бразила у потпуности су оправдале у дуелу против српске селекције, која је трећи викенд Лиге нација почела поразом, укупно четвртим и тренутно има негативан скор, јер је до сада забележила три победе.
o
Фото: Jovana Mirosavljević nemoćna protiv bloka Brazila /FIVB

Бразилке су у Римини дошле у најјачем саставу, док је Александар Владисављев довео подмлађен тим и у таквом односу снага наше девојке нису имале шансе. Без обзира на то, Српкиње су и у претходним утакмицама показале да могу да помрсе рачуне јачим ривалима, али сада су одиграле заиста лоше и први пут су везале два пораза.

Без доброг пријема и сервиса, уз много грешака одбојкашице Србије нису могле да пруже достојан отпор Бразилкама. С друге стране мреже противнице су биле разигране и ниједног тренутка нису спушале темпо.

Поред лоших реакција у одбрани Србије, Бразил је лако стигао и до двоцифрене предности – 18:8, па и вођства 1:0. Упркос повреди трбушног мишића, у другом сету на терен је ушла капитенка Катарина Лазовић, не би ли унела преко потребну енергију и бољитак у игри, али и даље су Српкиње тешко долазиле до поена. Одбрана никако није била на жељеном нивоу, што је Бразилкама само олакшавало посао и опет су без проблема добиле и ову деоницу за 2:0. Фуриозно су кренуле ка тријумфу у наставку и повеле су 11:1.

Наговестило је то исти сценарио као у претходна два сета, Србија је у потпуности била дотучена и убедљив пораз био је неминован.


Сутра:

Русија – Тајланд (10)

Турска – Дом. Реп (12)

Канада – Јапан (13)

Кина – Србија (15)

Кореја – САД (16)

Пољска – Холандија (18)

Немачка – Италија (19)

Белгија – Бразил (21)


Србија ће покушати да поправи утисак у следећа два дуела. Данас у 15 часова игра против Кине, а сутра се од 19.30 састаје са Белгијанкама.

К.Б.

Бразил – Србија 3:0 (25:12, 25:14, 25:13)

РИМИНИ: Дворана Сајма, без присуства публике, судије: Канг (Кореја), Ролф (САД).

БРАЗИЛ: Сад 3, Д. Родригез, А. Силва 5, Кошта, Монтибелер, Макрис, Брага 6, Кајиксета 12, Кастро 5, К. Силва 2, Ф. Родригез 11, Менезес 5, Браит, Араухо 4.

СРБИЈА: Лазовић 6, Царић 4, Узелац, Јакшић, Коцић 2, Лозо 2, Ђорђевић 2, Медић, Марковић 3, Савић, Делић, Ђурђевић, Гочанин, Миросављевић 9.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести