Лига шампиона: Уз навијаче до првих бодова

Охрабрујућа је била игра одбојкаша Војводине пре седам дана на гостовању Јастржебском у првом колу Лиге шампиона и ако се понови исто, а и прикаже још боље издање црвено–белих, може се очекивати одушевљење у Великој сали Спенса.
Дневник/Ф. Бакић/ Петар Крсмановић позвао навијаче да пруже подршку црвено-белима
Фото: Дневник/Ф. Бакић/ Петар Крсмановић позвао навијаче да пруже подршку црвено-белима

Новосађани данас од 20 часова дочекују немачки Фридрихсафен и надају се да ће доћи до првих бодова ове сезоне у елитном такмичењу. Иако су изгубили максималним резултатом у Пољској, отпор који је пружен Јастржебском, фавориту у групи А улио је додатну дозу самопоуздања екипи тренера Слободана Бошкана, која је жељна да се докаже и у првом дуелу пред домаћом публиком ове сезоне.

– Имамо велике шансе, иако је Фридрихсафен у првом колу после изгубљена два сета на крају победио Монпеље. Гледали смо ту утакмицу и мислим да имамо доста простора да направимо искорак и узмемо прве бодове – поручио је капитен Војводине Петар Крсмановић.

Овогодишње појачање српског шампиона, члан наше репрезентације, има искуства у Лиги шампиона и сада ће бити битан шраф на путу до остваривања жељеног циља.

– Спремни смо за сусрет са Фридрихсафеном. У последњих месец дана играмо на задовољавајућем нивоу и мислим да ћемо тако наставити и у овој важној утакмици. Позвао бих навијаче и пријатеље клуба да нас подрже јер би нам то дало ветар у леђа – рекао је Крсмановић.

Жарко Убипарип, примач Војводине, против Јастржебског је дебитовао у Лиги шампиона, што му је била велика жеља.

– То је неописив осећај. Када одмалена сањаш да играш Лигу шампиона и дођеш до тог тренутка да уђеш на терен у том такмичењу са 22 године то је заиста нешто невероватно – осврнуо се Убипарип на прошлонедељни сусрет.

Како је признао, биће треме пред дуел са Фридрихсхафеном.

– Мислим да ће све бити до сервиса и пријема, колико ћемо ми моћи јако да их померимо сервисом и како ћемо примати њихов. Знам да ће сала бити пуна навијача и љубитеља одбојке и то ће нам много значити – рекао је Убипарип.

К. Бугарски

Група А

Монпеље – Јастржебски     (18)

Војводина – Фридрихсафен        (20)

1. Јастржебски

1

1

0

3:0

3

2. Фридрихсхаф.

1

1

0

3:2

2

3. Монпеље

1

0

1

2:3

1

4. Војводина

1

0

1

0:3

0

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести