Лига нација за одбојкаше: „Азури” прејаки за „орлове”

Италија – Србија 3:0 (26:24, 25:19, 25:22)
Blok odbojkaša Srbije/F. Bakić
Фото: Blok odbojkasa Srbije/F. Bakić

МИЛАНО: Дворана Пала Лидо, гледалаца: 2.000, судије: Мокри (Словачка), Олејњик (Русија).

ИТАЛИЈА: Ђанели 10, Спирито, Мацоне, Баласо, Пјано 6, Русо 7, Антонов 14, Песарези, Лавија 7, Поло, Кавуто 2, Аргента, Пинали 10, Рећине.

СРБИЈА: Јововић, Околић, Катић, Ћировић 4, Пековић, Крсмановић 10, Кујунџић 7, Симић, Лубурић 9, Негић, Лисинац 9, Тодоровић, Вучићевић 6, Мехић.

Одбојкаши Србије доживели су пораз од домаћина Италије у првом мечу четвртог викенда Лиге нација који се одржава у Милану. Меч је трајао само 80 минута, а одлучен је већ после првог сета. Прилику да поправе утисак после убедљивог пораза, петог у овом такмичењу, “орлови” имају данас од 17 часова када их очекује дуел са актуелним прваком света Пољском. Имали су одбојкаши Србије константну предност у првој деоници, а у завршници су водили најпре 23:21, а потом су дошли и до сет лопте (24:23). Тада је, међутим, луцидни Симоне Ђанели снажним сервисима донео преокрет, који је практично решио меч. Италијани су серијом 3:0 отели први сет из руку изабраника Николе Грбића, а у наставку сусрета, силно мотивисани и далеко агресивнији, знали су да дотуку доста успаваног ривала.

Други сет је у потпуности припао Азурима и наши нису имали никакве шансе. Зато је на почетку трећег Божидар Вучићевић креирао предност Србије од 5:2. Није вођство дуго трајало и Италијани су врло брзо узвратили, па су на другом техничком тајм-ауту имали лепу предност од 16:11. Србија се није предавала, пришла је у завршници на два поена заостатка (22:20), али више од тога једноставно није могла. Поеном Матеа Пјана, Италијани су стигли до осме победе у Лиги нација и како је после меча рекао капитен Ђанели, „златних” бодова на путу ка финалном турниру у Чикагу.

Подршка асова

Меч између Италије и Србије са трибина у Милану пратили су одбојкашки репрезентативац Марко Подрашчанин, који се опоравља од повреде и легендарни српски фудбалер Дејан Станковић.  

М. Ристић  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести