ЛШ: Оптимизам може да сруши Белгијанце

Другу седмицу заредом у великој дворани Спенса играће се утакмица одбојкашке Лиге шампиона.
Ф. Бакић/Одбојкаши Војводине спремни за прву радост у Лиги шампиона
Фото: Ф. Бакић/Одбојкаши Војводине спремни за прву радост у Лиги шампиона

Оваква прилика не указује се баш често, да у свом граду имате прилику да гледате најјаче европско клупско такмичење. Управо тиме водио се и спортски директор Слободан Бошкан, када је позвао пре свега Новосађане, спортске клубове и школе, да дођу у што већем броју на утакмицу трећег кола Е групе Војводина НС семе - Кнак Руселар.

На претходни меч против Фридрихсхафена из целе Покрајине је организовано дошло много женских и мушких одбојкашких екипа, гледајући на присуство таквом спортском догађају као на част, ново искуство и прилику за учење.

- Свесни смо да термин није баш погодан, радни дан је, још је и 18 часова, али има деце и која иду пре подне у школу. Хвала свима који су дошли прошле недеље, учинили су напор да из места удаљених од Новог Сада организују децу и дођу на утакмицу. Атмосфера је заиста била за пожелети, пуно раздрагане деце која су свим срцем навијала за нас. Али, желело бих сада да позовем Новосађане, да на њих апелујем, да се организују у што већем броју. Утакмице Лиге шампиона не играју се сваког дана. Људи који се баве одбојком треба да то разумеју и да организују децу. Нисам за изостанак из школе, више апелујем на то да тренинг може да се прескочи, а уместо тога да се гледају овакви мечеви, јер је то изузетна прилика за учење и стицање одбојкашког искуства и знања. Сви смо део одбојкашке породице  и колико нама значи подршка са трибина, толико и клубовима, тренерима и деци  значи да присуствују једном европском дуелу - рекао је Бошкан.

О утакмици с Белгијанцима спортски директор је рекао:

- Кнак Руселар има дугу традицију, с Ноликом се у Белгији смењују на шампионском трону, а имају искуство у Лиги шампиона. Већ су показали снагу победивши Немце, док су од Заксе очекивано изгубили. Верујем да ће у Новом Саду играти добро, али сигуран да ћемо и ми приказати много бољу партију. Чини ми се да је у мечу против Фридрихсхафена постојао мали грч, можда нам треба и времена да осетимо добро такве изазове, да одиграмо коју утакмицу. Зато верујем да ћемо сада на терен изаћи спремнији. Понављам, волео бих да публика препозна наш напор и да дође да нас подржи.

Оптимиста пред сусрет с Руселаром је и шеф стручног штаба Синиша Гавранчић.

- Имају озбиљну и добру екипу, с пуно странаца. Оно што је наша жеља јесте да одиграмо боље него против Немаца. Некако ми се чини да је пред тај дуел владала нека тензија, а подсећам да је велики успех и то што смо се пласирали у групну фазу, да смо ту међу 20 најбољих европских екипа. То не значи, наравно, да не мислим да не можемо боље. Имамо квалитет да се равноправно боримо, важно је само да играју сви до једног, да као екипа будемо добри. Сви су здрави и спремни, после више недеља тешког распореда стигао умор и то је резултирало слабијим партијама, али против Спартака смо показали да смо се мало ресетовали, вратили на своје и верујемо да ће сутра све то изгледати далеко боље. Очекујем позитиван резултат.

М. Ристић

Е група

Уторак

Војводина - Роселар  (18)

Среда

Фридрихсхафен - Заксе     (20)

1. Заксе

2

2

0

0

6:0

6

2. Фридрихс.

 2

1

1

0

3:3

3

3. Руселар

2

1

0

1

3:3

3

4. Војводина

2

0

0

2

0:6

0

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести