Маја Огњеновић кандидат ОСС за за Спортску комисију ФИВБ

Одбојкашки савез Србије (ОСС) предложио је Мају Огњеновић, капитена женске сениорске репрезентације као кандидата за Спортску комисију Светске одбојкашке федерације (ФИВБ), јавио је портал Србија данас.
m
Фото: Youtube Printscreen

ФИВБ је саопштила списак од 16 кандидата за Спортску комисију ФИВБ, које су предложиле Националне федерације, а гласање за 10 чланова Спортске комисије ФИВБ обавиће се у другој половини јануара, а гласаће одбојкашице и одбојкаши онлајн преко платформе ФИВБ.

На списку канидата налази се 16 играчица и играча из одбојке и бич волеја. Поред Маје Огњеновић кандидати из одбојке су: Милагрос Кабрал де ла Крус из Доминиканске Републике, Неслихан Демир Гулер из Турске, Малгоржата Глинка Могентал из Пољске, Џордан Ларсон из САД, Полина Рахимова из Азербејџана, Сем Деро из Белгије и Самјуеле Папи из Италије.

Спортска комисија ФИВБ имаће 10 чланова, пет ће изабрати играчи гласањем, а пет ће одредити др Ари да Силва Граса Фиљо, председник ФИВБ. Спортска комисија ФИВБ ће имати по пет чланова оба пола и истовремено по пет чланова из одбојке и бич волеја.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести