Маја Огњеновић се враћа у репрезентацију

Још шест дана остало је до почетка припрема српских одбојкашица за Светско првенство. Пред нашим дамама је дуг и исцрпљујући период рада за најважније такмичење до Игара у Токију. Селектор Зоран Терзић открио је одбојкашку вест дана.
Maja Ognjenović i Zoran Terzić ponovo će sarađivati   Foto: FIVB
Фото: Маја Огњеновић и Зоран Терзић поново ће сарађивати   Фото: ФИВБ

"Позваћемо и Мају Огњеновић на припреме! У питању је обострана жеља. Још од почетка године сваки наш разговор завршавао се причом о њеној жељи да игра на Светском првенству у Јапану. Наравно, и наша жеља је да она буде ту, мислим на стручни штаб и играчице. Лично се радујем поновној сарадњи", каже Терзић, који је тренирао Мају још од њеног доласка у Црвену звезду, 2003. године.

Владало је мишљење да се Огњеновићева опростила након Олимпијских игара у Рију?

"Маја није особа која би се опраштала, па враћала, како би се о њој нешто писало. На крају крајева, ако се сећате, и прошле године у мају смо и она и ја изјавили  - никад не реци никад."

Још од почетка године сваки наш разговор завршавао се причом о њеној жељи да игра на Светском првенству у Јапану. Наравно, и наша жеља је да она буде ту, мислим на стручни штаб и играчице. Лично се радујем поновној сарадњи (селектор Терзић)

У међувремену, Србија је и без Маје освојила европску титулу, али је ове године остала без медаље у Лиги нација.

"Нисмо на основу једног такмичења одлучили да испоштујемо Мајину жељу и позовемо је на припреме. Основни разлог је њен огроман играчки и људски квалитет, с којим ћемо у Јапану сигурно бити јачи. Мајино искуство играња на претходна три светска првенства много ће значити тиму. Наша жеља је да у Јапану освојимо медаљу, а сигуран сам да ће то са Мајом, ипак, бити нешто лакше."


Богата ризница

Маја Огњенвоић је за репрезентацију одиграла 261 утакмицу и има веома богату ризницу медаља: Олимпијске игре – сребро (2016), Светско првенство – бронза (2006), Европско првенство – злато (2011), сребро (2007), бронза (2015), Гран при – бронза (2011, 2013), Светски куп – сребро (2015), Европска лига – злато (2010, 2011), бронза (2012).

Рођена је 6. августа 1984. године у Зрењанину, висока је 183 центиметра, игра на позицији дизача,следеће сезоне наступаће за Динамо из Москве.


Светско првенство је главни догађај ове године.

"Осам недеља је неки нормалан период. У Јапан крећемо 20. септембра и кад дођемо тамо, ту више неће бити места причи о припремама. Остаће нам само времена за прилагођавање."

Бранкица Михајловић је најавила „дружење с лоптом” од 10. августа?

"Било би сјајно да буде тако. Бранкица је доживела озбиљну повреду, подвргнута је хируршкој интервенцији и радујем се да чујем да би средином августа могла да ради с лоптом. Разговараћемо о свему, не сумњам у њену огромну жељу да заигра на Светском првенству, али нећемо ништа радити на силу. Кад буде спремна заиграће", рекао је Терзић.

        М. Р.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести