Марко Ивовић: Премијера са Америма велики изазов

НОВИ САД: Одбојкашки репрезентативац Марко Ивовић с нестрпљењем чека почетак Светског првенства у Италији и Бугарској. Биће то други планетарни шампионат на коме ће искусни примач сервиса носити дрес с државним грбом. На претходном у Пољској је осетио атмосферу, сада се нада да ће екипа летети до постоља.
EPA/SOEREN STACHE
Фото: EPA/SOEREN STACHE

Иако Светски шампионат почиње сутра, наша селекција први меч одиграће тек у среду, када ће на мегдан Сједињеним Америчким Државама. Зато је још свежа прича о недавно одиграним припремним утакмицама са Французима, још се спомињу десет сетова у Паризу,у  победи и поразу.

„Верујем да ћемо на планетарној смотри  бити у врхунској форми.Можда је мало по нас неугодно то што већ на старту имамо озбиљан и изазовни испит, који може много тога да одлучи за даљи ток такмичења. Али, како је нама, тако је и Американцима.Радује нас чињеница да сада играмо много боље него што је то био случај током Лиге нација“, рекао је Ивовић.

У поменутом такмичењу Србија је два пута глатко изгубила од Француске. У недавне две припремне утакмице наш тим је  био равноправан ривал Французима који важе за једног од фаворита на СП.

„На почетку прве утакмице против Француза одиграли смо лоше. Били смо стегнути јер је дуго времена прошло од последњег наступа. Морамо узети у обзир то да су на почетку репрезентативне сезоне играчи дошли из клубова уморни. Нисмо имали времена да се одморимо и да играмо на препознатљивом нивоу. Успели смо да се уиграмо и то је оно што ће, верујемо,  донети очекиване  резултате. Најбитније је да будемо концентрисани на нашу игру и да у дело спроведемо оно на чему смо радили током припрема.Већ су ту добри сервиси и одбрана, али жеља нам је да и остали елемнти буду на нивоу“, каже Марко.

Тренинг утакмице у Француској биле су то у правом смислу речи, пошто је селектор Никола Грбић дао прилику свим играчима.

Најбитније је да будемо концентрисани на нашу игру и да у дело спроведемо оно на чему смо радили током припрема. Већ су ту добри сервиси и одбрана, али жеља нам је да и остали елемнти буду на нивоу

„Свако од нас је добио прилику да осети терен после дуго времена и да има одређену минутажу. То је важно у систему такмичења на СП. Потребно је да будемо сигурни кад изађемо на терен, појединачно и екипно, јер само тако можемо до успеха“, додаје.

Због повреде је Ивовић прошле године пропустио Европско првенство, па ће предстојеће планетарно бити највеће које је одиграо још од поменуте 2014. и минулог Светског првенства.

„Треба да наставимо да радимо овако добро, јер само тако ћемо доћи до жељене форме на коју ћемо моћи да се ослонимо када буде најважније. Наравно, жеља је да одемо што даље, да будемо најбољи и потврдимо квалитет“, казао је Ивовић.       

Марко Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести