Маврић: Одбојкашки клуб Нови Пазар измирио сва дуговања

НОВИ ПАЗАР: Председник Одбојкашког клуба Нови Пазар Денис Маврић изјавио је данас да је тај суперлигаш измирио дуговања према играчима, тренерима, менаџерима и добављачима из прошле, али и претходних сезона.
odbojka
Фото: Freeimages, ilustracija

“Због пандемије коронавируса и свеукупне ситуације у држави и свету, имали смо проблем с финансијама и неке обавезе нису извршене у редовном року. Не желим да дугујем и уплатио сам својих 50 хиљада евра на рачун клуба. Верујем да је то прекретница у функционисању трофејног колектива”, рекао је Маврић на конференцији за новинаре.

Он је навео да је то најтрофејнији градски клуб, који мора да “сачува образ и на који нико не сме да упире прстом”.

“Претходна дуговања су измирена да би у будућности нашем клубу могло да се верује и како би могло да се договара било шта, с било ким. Свима с којима сам сарађивао од доласка у клуб прошле године, захвалан сам на стрпљењу, разумевању и поверењу, па није било додатних утужења и значајног повећања трошкова”, казао је Маврић.

Он је рекао да у сви испоштовани и задржали су добре позиције, иако можда то резултатски тренутно тако не изгледа.

"У време највећих успеха, окосницу екипе чинили су одбојкаши са стране, а сада игру носе младићи из Новог Пазара. Њихова младост мора да се разуме и неискуство истрпи, јер су они прави понос ове чаршије”, додао је он.

Маврић је истакао да је нормално што је Град Нови Пазар у време пандемије коронавируса, када је у буџету знатно мање средстава него у нормалним околностима, имао друге приоритете.

“Обавезе према извођачима радова у болницама и остало су у овом тренутку важнији од спорта и имамо разумевања, али нисам могао да будем дужан и да свој образ потрошим за једну такмичарску сезону”, рекао је Маврић.

“Од буџетских средстава потрошли смо четири милиона од 11,7 милиона планираних. Имамо још 7,7 милиона, али нисам сигуран колико је реално да се то реализује. Битно је да свима који су заинтересовани за нашу причу кажем да више нема дугова и ''репова'' иза нас”, додао је он.

Спортски директор Новопазараца Кемал Шећерагић изразио је очекивање да ће новонастала ситуација позитивно да утиче на даља дешавања у клубу, почев већ од суботње утакмице против Борца из Старчева у дворани Пендик.

“Када су могућа појачања у питању, много је непознаница због коронавируса. Неки суперлигаши имају заражене играче и видећемо како ће то да утиче на такмичење. Нама је најбитније да с нашим снагама гурамо даље и да учинимо све што је до нас да бисмо изборили опстанак”, закључио је Шећерагић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести