Мини - лига: Шампион поново максималан

Освајање Купа Србије није успорило одбојкаше Војводине НС семе који су забележили још једну максималну победу у мини–лиги и додатно се одвојили на челној позицији на табели.
 Odbojka Vojvodine NS seme, Dnevnik/F. Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Поново су Пожаревљани одиграли добар меч, показали да им је форма у успону, али нису имали снаге да вођство у другом и трећем сету претворе у нешто више од максималног пораза.

Војводина је сјајно почела меч, добрим сервисима повела је 5:1, а после два аса Буше и 8:2. Експресно су узвратили гости преко сервиса Костића и дошли на поен заостатка. Буша је наставио са добрим нападима, диктирао је ритам свог тима, што је било довољно да Новосађани средином сета дођу до четири поена предности које су лагално задржали до освајања првог дела игре. Расположени Пантић водио је госте до предности 7:3 почетком другог сета, али су Рудић поенима из блока и Мехић ас сервисом вратили Војводину на два поена минуса на обавезном одмору (10:12). Наставили су домаћи са добром игром у пољу, а неколико муњевитих контри преко Перића и Буше донели су вођство Новосађанима (18:16). У завршницу сета ипак се ушло са егалом (19:19). Ас Рудића и контра Перића донели су велику предност црвено-белима и убрзо удвостручење вођства.

Фото: Дневник/Филип Бакић/Радост одбојкаша Војводине

Трећи период игре почео је изједначеном борбом, Воша је после аса Тодоровића повела 7:5, али су борбени гости преко Мићића и Кале преокренули и преузели контролу над резултатом (11:8). Одржавали су то вођство кратак период све до нове серије добрих сервиса Тодоровића, када су домаћи повели 17:16. Једна контра Мехића била је довољна да Војводина оде на плус два, а у самој завршници блок Рудића донео је три меч лопте, а прву су искористили домаћи за максималну победу.

Војводина НС семе - Млади радник 3:0 (25:19, 25:22, 25:21)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 500, судије: Петровић (Ужице), Јованчић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бојичић, Ковачевић 1, Негић (л), Машуловић 8, Буша 13, Благојевић, Радовић, Тодоровић 3, Рудић 11, Перић 5, Мехић 9.

МЛАДИ РАДНИК: Поповић 3, Пантић 4, Вуликић, Костић 5, Мицић 12, Звицер 1, Стевић, Убипарип, Лечић 3, Илић (л), Лазаревић 3, Кала 11.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести