Мини-лига: Велики преокрет Звезде за победу над Вошом у дербију

У највећем дербију српске одбојке, у дуелу Војводине и Звезде, много пута се играло пет сетова, али није често виђан комплетни преокрет као што је то био случај сада.
vojvodina crvena zvezda1 FF__4419
Фото: Дуел Војводине и Црвене звезде, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Прва два сета одиграо је актуелни шампион у даху, одлично сервирао, блокирао и имао озбиљно вођство, али се гости нису обесхрабрили и мало помало су дизали ниво игре, а потом и већим пожртвовањем освојили већи део бодовног колача у петом сету.

Већ на почетку меча је домаћин серијом 5:0 направио одстојање и преузео контролу над резултатом. Добро је сервирао Кујунџић, а уз пасивни блок све је ишло по плану. Наставио је актуелни шампион с добром игром, помогли су и Београђани грешкама, а после ас сервиса Радевића, Воша је имала огромну предност (14:7). Били су Новосађани у незадрживом ритму, увећали су без проблема ионако велику предност, а гостима нису помогле ни измене па је веома брзо дошло вођство домаћина. Воша је у првом сету имала три блока и два аса, а гости чак 11 грешака.

Само једна добра одбрана и контра биле су потребне гостима да поведу у раној фази другог сета (5:3) и да игром поен за поен одрже предност све до 11:9. Тада је уследила серија домаћина 3:0 на сервисе Вијецког, а после блока Радевића и минимална предност на обавезном одмору (12:11). Недостајао је Новосађанима добар сервис, дошао је од Кујунџића, а надовезао се Симић блоком за 18:16. Ипак, Додић је асом поново све поравнао и најавио неизвесну завршницу. Играло се у егалу до 21:21, Кујунџић је искористио контру за великих 23:21 за шампиона, а исти играч је сет лопту конвертовао у вођство од 2:0.

Напали су гости топовским сервисима на почетку трећег сета дошли до осетне предности (6:2), али се домаћин одмах примакао блоком Мехића и нападом Вијецког. Наставили су гости с немилосрдним сервисом и трећим асом Павловића у овом делу игре на технички тајм-аут отишли с вишком од три поена (12:9). Променио је Гавранчић дизаче, али то није донело инстант резултат јер је ас Нејића одвео Звезду до велике предности (17:12). Ушли су код домаћих коректор Вучићевић и примач Фундора, али је предност гостију била превелика и Звезда је смањила заостатак у сетовима. Забележили су домаћи у трећем периоду игре чак седам сервис грешака, а гости једну мање, али уз пет асова.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Проиграла је Звезда и контролисала резултат у четвртом сету, али је домаћин ухватио прикључак, а асом Кујунџића коначно повео (11:10), али је узвратио асовима Додић за нови преокрет (11:14) и тајм-аут Гавранчића. Добри потези Симића и Мехића вратили су егал, али су наишле грешке у таласу и поново су гости имали осетну предност (18:15) пред завршницу сета. Дошла је Воша до два поена минуса (20:22), потом није искористила контру и то је било довољно да гости изједначе и обезбеде тај-брејк.

Водили су домаћи 4:3 у петом сету, а Нејић је асовима и добрим сервисима иницирао серију од 4:0 и донео Београђанима осетну предност (7:4). Ас Мехића је донео минимални заостатак домаћина (7:8), а блок Радевића изједначење у завршници (12:12). Блок и пролаз Машуловића ипак су преломили на страну гостију који су нанели тек трећи овосезонски пораз актуелном шампиону.

М. Ристић

Војводина НС семеЦрвена звезда 2:3 (25:14, 25:22, 21:25, 22:25, 13:15)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 550, судије: Рогић и Савић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 7, Вучићевић 4, Брборић (л), Фундора 1, Шкундрић, Негић (л), Ковачевић, Вијецки 14, Кујунџић 15, Костић 1, Мехић 15, Радевић 7, Тодоровић 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац, Јевтић (л), Петковић, Ђурђевић, Тадић, Машуловић 10, Петровић 1, Нејић 16, Синђелић, Јовановић 4, Додић 26, Н. Павловић 1, Андоновић (л), Д. Павловић 15.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести