Никола Грбић, тренер пољског шампиона Заксе ривала Војводине: Нема унапред добијених утакмица

Ове сезоне је Заксу преузео Никола Грбић, после неколико година тренерског стажа у Италији, а са овим тимом је тренутни лидер пољског шампионата.
NikolaGrbic
Фото: ОСС

Познат нашој одбојкашкој јавности као перфекциониста, зна шта се очекује од њега на новом послу и за сада је задовољан како је почела сезона за његов тим.

- У Пољској је лига заиста добра, има пуно уједначених екипа и такви су резултати. Имали смо доста проблема са болесним и лакше повређеним играчима, али се ситуација поправља пред велике изазове који нас чекају. Креће “лудило”, путовања и густ распоред, али тако је за све пред паузу у децембру када се буду окупљале репрезентације. Данас играмо с Војводином, за викенд смо у Гдањску, а исте вечери идемо у Белгију где у уторак играмо утакмицу. Требаће много снаге да се испоштују сва такмичења – рекао је Грбић.

Пратио је Грбић игре Војводине кроз квалификације и истиче да је пласман у Лигу шампиона велика добит за оав клуб.

- То је одличан резултат за Војводину и за српску одбојку. Покушавала је Воша у два наврата  да стигне у елиту и, нажалост, није успела. Ове сезоне јесте што јој је прилика да се покаже широј јавности. Србија првак Европе и ред је да њен шампион игра с најбољима.

Прокемнтарисао је Грбић Е групу Лиге шампиона где је његов тим проглашен за највећег фаворита.

- Група је добра иако можда није најквалитетнија. Закса је проглашена за фворита, то је на на папиру, али папир не игра. Треба изаћи на терен и доказати да си најбољи. Због темпа који нас очекује, биће тешко за све, довољан је један слабији дан и да се изгубе драгоцени бодови, који могу пуно да значе за наредну фазу. Зато нема лаганих противника, унапред добијених мечева и максимално смо спремни. Против фаворта сви желе да се покажу, посебно екипе које дођу растерећене, па треба бити обазрив. Мислим да имамо веће шансе за победу у односу на Војводину, али то морамо да покажемо на терену.

За време Лиге нација, када је био селектор Србије, имао је прилику да види на делу играче Војводине Вука Тодоровића, Стевана Симића, Павла Перића и Немању Машуловића.

- Знам добро играче Војводине, има их младих и перспективних и искусних. Никић је искусан играч који зна шта значи играње великих такмичења, Перић је млада нада и будући репрезентативни калибар, средњаци Симић и Машуловић такође, као и дизач Тодоровић, којег добро знам. Неће нам бити лако, можда јесмо фаворити, али не признајем то док не потврдимо на терену – истакао је Грбић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести