Никола Пековић: Спортски и људски је надати се

Одбојкаши Војводине НС семе данас крећу пут Пољске, у Жешув, где ће с домаћом Ресовијом играти реванш сусрет осмине финала ЦЕВ Купа.
Nikola Pekovic
Фото: Никола Пековић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

После новосадских 1:3, шансе црвено-белих нису велике, али по правилу се све решава у реваншу,па ће наш шампион на ноге великом противнику максимално спреман за надигравање, уз веру у успех и велико пожртвовање.

Невоља Војводине је то што Ресовија у овом периоду игра најбољу одбојку у веома квалитетној пољској лиги, савладала је и шампиона у прошлом колу, али то и  није толико важно, колико жеља Новосађана да се у још једној европској утакмици прикажу на врхунском нивоу и да се надигравају с екипом која је веома цењена на Старом континенту.

„Морамо да одиграмо што је боље могуће, то је основни задатак. Људски је да се надамо, али смо свесни колико је тешко проћи даље. Из овог двомеча желимо да извучемо што више, па ће нам и овај реванш бити велика школа, желимо да се покажемо у што бољем светлу. Биће Ресовија на још вишем нивоу него у Новом Саду, они су пуни речи хвале за нас и сигурно је да се неће опустити, без обзира на победу у првом сусрету. Озбиљније ће приступити мечу јер су се добрано намучили у нашој сали, а очекујем да и ми будео на високом нивоу“, најавио је либеро Никола Пековић.

Због пораза у првом мечу (1:3) неко би можда помислио да треба с мање оптерећења отпутовати на реванш, што није био случај у црвено-белом клубу.

„Тако је у Војводини, нема калкулација и сваки меч се игра максимално. Чуда су могућа и морамо да верујемо ако хоћемо да направимо нешто, како у овом двомечу, тако и у даљим каријерама. Постоји објективна шанса да се истрошимо, па да то буде мач с две оштрице, али увек сам за борбу и максимамални приступ.“

После кикса у првом сусрету полуфиналка Купа у Новом Пазару, Воша је славила максималну победу над Јединством и у бољој ситуацији очекује све наредне изазове.

„Победа у Старој Пазови нам је добро дошла за повратак на победнички колосек, али боли пораз од Новог Пазара. Далеко од тога да је било шта решено, имамо шансу на нашем терену. Добра ствар за нас је та што је Пазар изгубио у Крагујевцу и што нам само две победе фале да математички обезбедимо прво место у лигашком делу. Што се тиче Купа, било би много боље да смо узели барем још сет, но наш терен је увек наша предност. Биће тешко и густо, али верујем у пролазак.“

Први период игре у Новом Пазару Новосађани су добили, а онда необјашњиво пали у игри и изгубили три везана сета.

„Ништа конкретно се није десило да бисмо могли да објаснимо пад у игри. Увек је све до нас и до наше игре,с тим што су они одиграли добро. Навикли смо да ломимо ривале и да лагано побеђујемо, али чини ми се да нам психолошки моменат ствара проблем у смислу јачања карактера, важно је да не падамо у игри када противник крене добро да игра. Можда грешим, али тако то видим. У неким тренуцима нам недостаје дрскости на терену, па је то можда један од сегмената где бисмо могли да напредујемо“, сматра Пековић.  

М. Ристић

Победник на Французе

У четвртфиналу ЦЕВ Купа, победник двомеча Војводине НС семе и Ресовије играће највероватније с француским Ажаксијоом. Французи су у Швајцарској савладали Амресвил максималним резултатом и већ су једном ногом у наредној рунди. За Ажаксијо наступа бивши играч Војводине НС семе Дејан Радић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести