Ниш спретнији од Војводине у првом мечу 1/2 купа Србије за одбојкаше

Одбојкаши Ниша славили су минималну победу против актуелног шампиона Војводине НС семе у првом сусрету полуфинала Купа Србије.
f
Фото: Дневник/Филип Бакић

После дугих и квалитетних пет сетова боље су се у тај-брејку снашли домаћи и дошли до предности пред реванш сусрет који ће се одиграти 5. фебруара у Новом Саду.

Боље су меч почеле Нишлије, али гости су грешили. Ипак, веома брзо су се Новосађани консолидовали и добрим сервисима се вратили резултатски. Тек средином сета, после ас сервиса Буше Војводина је повела са два поена разлике (17:15), али најрасположенији код домаћих Кејта вратио је изједначење и повео свој тим до вођства у самој завршници (23:21). Два везана ас сервиса Перића донела су сет лопту Војводини, али црвено-бели су тек искористили трећу и освојили први период игре успешним блоком Рудића.

Талас добре игре црвено-белих наставио се у другом сету, одмах је Воша повела 5:1, а разиграо се Перић. Нишлије су успеле да се примакну на свега два поена заостатка (6:8), а тада је дизача променио тренер Светозаревић. Ивковић је повео домаћи састав који се одржао на минималном заостатку све до неколико добрих потеза Благојевића када се Војводина поново одлепила (16:12). Играли су гости све до прдности од 18:13, а онда је једна судијска одлука, на малу штету Војводине, потпуно закочила шампиона. Распуцали су се са сервиса домаћи, Јелић, Чубрило и Ихбајри и преокренули резултат на 20:19. До краја сета Ихбајри је поставио два добра блока и дошло је изједначење.

Осећало се нервоза код гостију и почетком трећег периода игре, а Ниш је то искористио и повео 10:6. Проблеми на пријему Новосађана кварили су игру, сервис је стао, а домаћи су се разиграли предвођени одличним Кејтом. Држале су Нишлије осетну предност све до ас сервиса Перића (15:13), а нешто касније је Никић неодбрањивим сервисом довео госте на само поен заостатка (18:17). Ипак, Кејта је играо сам за њега црвено-бели нису имали решење, па је Ниш повео 2:1 у сетовима.

Фото: Дневник/Филип Бакић

Коначно се нападачки активирао Благојевић и за трен ока, уз ас сервис Машуловића, Новосађани су водили 10:5. Поново су Кејта и Ихбајри били заслужни за повратак домаћих у игру. У завршници четвртог сета Милош Никић је био на врхунском нивоу, реализовао све нападе, без грешке и израстао у јунака овог периода игре у редовима шампиона те уз помоћ Машуловића изборио одлучујући пети сет.

У тај-брејку, играло се у егалу до 5:5, тада је Ихбајри одсервирао ас уз доста среће и донео предност Нишлијама коју су увећали на три поена после још једне сумњиве ситуације на штету Војводине. До краја меча Ниш је одржао ту предност и освојио два бода у двомечу који води у финале Купа Србије.

Ниш - Војводина НС семе 3:2 (25:27, 25:22, 25:23, 20:25, 15:11)

НИШ: Хала "Чаир", гледалаца 500, судије: Радовановић (Стара Пазова), Савић (Београд).

НИШ: Пејчић, Никић, Јовић (л), Миловановић, Кејта 28, Ивковић 2, Стојковић 5, Ихбајри 19, Чубрило 13, Јелић 4, Живановић, Јовановић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић, Негић (л), Машуловић 16, Буша 1, Благојевић 16, Радовић, Тодоровић, Рудић 9, Перић 23, Никић 12.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести