Нови Пазар и Војводина играју за трофеј Суперкупа

Ни много успешнијим одбојкашким  клубовима од Новог Пазара не указује се често прилика да у једној години освоје два домаћа трофеја.
Nedzad Osmankac
Фото: Неџад Османкач, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Почетком марта Новопазарци су освајили трофеј Купа победивши у финалу новосадску Војводину, а данас ће са истим ривалом, актуелним шампионом, у својој дворани борити за пехар Суперкупа.

У међувремену се доста тога променило у саставима, стартне седморке из претходне сезоне више нису исте, па ћемо вечерас видети ко је тренутно у бољој форми. Одбојкашка посластица неће изостати, што на известан начин потврђује и тренер Новог Пазара Хамза Затрић, коме ће ово бити први званични меч у којем ће командовати са клупе.

„Да играмо на неутралном терену, или у Новом Саду, рекао бих да фаворита нема. Овако, сматрам, да је предност на нашој страни. Анализирали смо игру ривала са новим коректором и новим играчима на осталим позицијама, па спремно улазимо у дуел. У нашој првој постави су три нова играча, од којих је један техничар, што значи да ће нам требати још доста времена да се уиграмо како би били прави. Без обзира на то, оптимиста сам“, рекао је Затрић.     

Пред младом екипом  Војводине је велики изазов.

„Нови Пазар је увек фаворит на свом терену због публике и атмосфере. Довели су адекватна појачања, па су можда и бољи него прошле  серзоне. Суперкуп означава почетак сезоне и наравно да је лепо освојити пехар, без обзира што нема велику тежину. Но, ако се не освоји имаћете проблема, јер сви ће вас потапшати по рамену ако узмете трофеј, а критике ће уследити ако не успете у томе“, каже стратег новосадског тима Неџад  Османкач.

Неколико играча имају мањих здравствених проблема.

„Ми се налазимо у нашем режиму рада, крећемо у сезону пуни елана. Без обзира на здравствене тегобе, сваки играч који изађе на терен даће свој максимум. Свака екипа има своје врлине и мане, а ја се надам да ћемо ми наше врлине показати на терену, да ћемо искористити противничке мане и да ћемо освојити опрви овосезонски трофеј“, поручио је Османкач.

Утакмица почиње у 18 часова.

М. Р.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести