Новосађани бољи од Загрепчана у драми (фото)

Одбојкаши Војводине НС семе пласирали су се у другу рунду квалификација за Лигу шампиона, а у двомечу са загребачком Младошћу извојевали су и другу победу.
Kostic, Simic i Mehic zaustavili napad Prlica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Костић, Симић и Мехић у блоку зауставили напад Прлића

Војводина НС семе – ХАОК Младост (Загреб) 3:1 (25:23, 21:25, 25:21, 28:26)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 1.900, судије: Милонакић (Грчка), Иванов (Бугарска).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Вучићевић 5, Фундора 19, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић, Вијецки 18, Кујунџић 11, Костић 5, Мехић 6, Радевић 2, Тодоровић, Рудић, Перић.

МЛАДОСТ: Сабљак, Радош (л), Никачевић 20, Митраши­новић, Бакоњи, Седлачек 16, Шарчевић (л), Мишура, Јурић, Прлић 2, Марелић 11, Крнић 2, Дукић 3, Михаљ 11.

После 3:2 у гостима, славио је актуелни шампион Србије победу од 3:1 на свом терену у утакмици која није била лепа за гледање (58 грешака), али је најважније да су црвено-бели испунили први циљ.

Домаћи су добро почели утакмицу, дошли до уводног вођства преко Мехића и Фундоре (6:3), али су гости експресно узвратили, користили све прилике и преокренули резултат (12:13). После блока Дукића имали су Загрепчани вођство 17:14, тада је мењао домаћи тренер Николић и у игру увео искусног Радевића што је одмах допринело активнијем блоку. Покушавали су домаћи да се врате у утакмицу и успели после контре Кубанца Фундоре (20:20), а затим је Давид Мехић с две добре акције довео домаће у осетно вођство у завршници (23:21). Ипак, гости су то брзо сустигли, али је на првој сет лопти за домаће добро у блоку реаговао Ву­чићевић и донео вођство.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Прву половину другог сета Новосађани ће желети што пре да забораве. Готово да нема сегмента игре у којем нису грешили и није требало дуго екипи Младости да поведе огромном разликом (14:7).  Ушли су Кујунџић и Украјинац Вијецки и то се до краја меча показало као добитна комбинација домаће клупе. Топили су Новосађани заостатак и преко поменутог тандема стигли чак до 16:17, али су тада остали без снаге, а Седлачек и Микашевић су изборили изједначење у сетовима.

Дуго се играло поен за поен у, често одлучујућем, трећем сету, а преко Вијецког и Фундоре Воша се прва “одлепила” на плус два (12:10) и одржавала то вођство до доброг блока Стевана Симића за 20:17. Нешто бољи сервис омогућио је домаћину активнију игру у пољу, а блок је уствари био одлучујући (Вијецки “ухватио” Седлачека) и убрзо су домаћи дошли на корак до радости.

Загрепчани су добро одреаговали у наставку, имали осетну предност на почетку четвртог периода игре, али се до средине сета све изнивелисало. Код резултата 14:14, направили су гости серију поена од 5:1 на сервисе Михаља (19:15), али су убрзо својим грешкама помогли домаћину да се врати резултатски (22:22), уз добру игру Фундоре. Искусни Иван Кос­тић преузео је све на себе у самој завршници с неколико добрих потеза доносио меч лопте црвено-белима, а све је завршио џокер на овом мечу Миран Кујунџић.

Фото: Vojvodina Mladost/F. Bakic

У другом колу квалификације за Лигу шампиона Војводину очекује двомеч са бугарским шампионом Нестохимиком из Бургаса.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести