Новосађани и у елити желе победе

Одбојкаши Војводине успели су у својој намери да се пласирају у групну фазу Лиге шампиона. После освајања Суперкупа Србије одбојкаши Војводине испунили су и и други циљ, пласирали су се у елитно клупско такмичење на Старом континенту и, а сада у оптицају остају још два трофеја.
Ф. Бакић/Радост одбојкаша Војводине
Фото: Ф. Бакић/Радост одбојкаша Војводине

(Од нашег специјалног извештача)

Последња препрека у квалификацијама им је био белоруски Шахтјор, кога су Новосађани најпре победили на свом терену, а потом и у гостима 3:0. На овај, слободно можемо рећи подвиг, изабраници Синише Гавранчића чекали су три године.  У претходне две године Војводина  је заустављана на последњем кораку пред Лигу шампиона, Новосађани једноставно нису имали среће. Међутим, сада дилеме није било црвено – бели су у далекој Белорусији показали снагу, разноврсност у игри и сигурно тријумфовали. Нису их поколебали ни изузетно мотивисани играчи Шахтјора ни бучна додуше малобројна публика.

Током клупске историје, Војводина је два пута стизала до полуфинала Лиге шампиона, а то је било у сезонама 1988/89 и 1995/96, а у европским такмичењима јој је највећи успех трофеј у Челенy купу 2015. године.

Директор одбојкашког клуба Војводина Слободан Бошкан истакао је после две победе над Шахтјором 3:0 и пласмана у Лигу шампиона да су играчи одлично поднели терет квалификација за елитно такмичење.

– Уласком у Лигу шампиона показали смо да имамо квалитет и у мушкој српској одбојци. Мислим да су ово потпуно заслужене победе. Екипа је добила одлучност у другој утакмици против Галација, када смо победили 3:1 и у златном сету елиминисали Румуне. Верујем да је то био важан моменат за ову екипу и још једном честитам стручном штабу и играчима на сјајном успеху – уласку у Лигу шампиона – рекао је Бошкан.

Директор Новосађана се потом осврнуо на меч у Белорусији.

– Били смо нервозни у прва два сета. Тачно се видео грч у свим играчима. Морам да кажем да су два играча која су, по мени, изнела ову утакмицу Никић и Перић. Наравно, Симић је био уз њих. Мислим да су они преузели одговорност и водили екипу до  2:0. У првом утакмици, која је била изузетно важна, смо имали сјајног Благојевића и Машуловића. Тако да, сви су добро поднели притисак и заслужено се пласирали – сматра Бошкан.

Најбољи међу изабраницима Синише Гавранчића био је примач сервиса Павле Перић са 14 поена, док је Стеван Симић имао 11.

– Нико од нас није у Минск дошао само да узме два сета, колико нам је било потребно за Лигу шампиона, већ смо били спремни да победимо и да уђемо у групну фазу. Сваки од нас играча је допринео овом успеху и сјајној одбојкашкој представи. Сада када је све завршено, морам да кажем дас мо осетили страховит притисак пред меч, јер смо у таквим ситуацијама били претходне две године И нисмо успели у нашим намерама. Захваљујући томе што смо дисали као прави тим од почетка до краја успели смо да стигнемо до циља. – рекао је примач Павле Перић. 

Средњак Немања Машуловић био је пресрећан после победе у Минску.

– Ово је заиста сјајно за клуб, а и за нас играче, који смо то својим играма И односом заслужили. Што се тиче утакмице у Белорусјији пресудан је био први сет. Када смо то успели да преломимо у нашу корист све је било јасније И опуштеније. Они су били мало стегнути јер им је било јасно да смо ми близу пласмана у групну фазу. До овог успеха смо дошли јаким колективним духом и заједништвом, али и менталном снагом – категоричан је Машуловић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести