Новосађани јуришају ка брејку у финалу плеј–офа

Можда се очекивало да ће одбојкаши Партизана у првој финалној утакмици плеј–офа против актуелног шампиона, тима Војводине НС семе, пружити јачи отпор.
д
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Додуше, то им није полазило за руком у претходним сусретима ове сезоне, а испоставило се да се није десило ни у Новом Саду. Нису црвено-бели показали најбоље издање, али су, ипак, тријумфовали с максималних 3:0 и повели у серији. Прилику да повећају вођство на 2:0 имаће већ данас од 19 часова, када у другој утакмици гостују црно–белима у новобеоградској хали Мастер.

– Најважније је то да смо победили у првом сусрету. Одиграли смо мало слабије, али је и то наше издање било довољно за тријумф. Имали смо доста сервис грешака, пријем нам није био стабилан и то ћемо морати да исправимо пред дуел у Београду – рекао је капитен Војводине Стеван Симић.

Црно–бели су у Спенсу озбиљно запретили у другом сету, када су имали предност у завршници, али управо у тим тренуцима Новосађани су и одиграли најбоље.

– Очекујемо да Партизан на домаћем терену пружи бољу партију и имаћемо сигурно тежи задатак него у Новом Саду. Ако успемо да умиримо наш пријем, верујем да нећемо имати већих проблема да дођемо до нове победе.

Оно што је тренер Војводине Слободан Бошкан истакао као једну од предности његове екипе у финалу, јесте и дугачка клупа. То се показало тачним у првом сусрету, када је коректора Александра Благојевића заменио Борис Буша.

– Борис је пружио сјајну партију. Од повреде колена опоравио се и Филип Ковачевић, тако да смо покривени на свим позицијама што се тиче и првог и резервног састава – рекао је Симић.

Прва победа је већ архивирана и одмах је фокус усмерен ка данашњем сусрету.

– Партизан је имао више времена да се одмори после полуфинала и видело се да је мало свежији од нас, али мислим да нас то неће спутати ни у другој утакмици. У првој смо контролисали игру и у неким критичним тренуцима показали да смо права екипа за неизвесне ситуације. У Београду имамо исте амбиције, а то је победа – поручио је Борис Буша.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести