Новосадски одбојкашки клуб СК Волеј слави десет  година успешног рада

Одбојкашки клуб СК Волеј из Новог Сада слави десет година постојања, а оно по чему је познат и признат је рад с дечцима, иако има више девојчица.
pioniri voleja
Фото: Пионирска селекција СК Волеј, фото: Приватна архива

Клуб броји око 200 чланова, од чека су једна четвртина дечаци и они неколико година уназад бележе резултате за понос. На првенствима Војводине освајали су пионири прво и треће место, а на шампионату Србије сребро и бронзу, што је велики успех када се пореде с много већим и познатијим клубовима.

Оно што краси СК Волеј у мањој мери су оснивачи Васа Мијић и Андрија Герић, а у већој добар глас који га прати. Добра сарадња са свим спортским структурама и клубовима из окружења пласирали су СК Волеј међу носиоца спорта преко мреже у Новом Саду. Техничка сарадња са ОК Војводином НС семе је у четвртој години и много деце прелази у редове актуелног шампиона после завршетка пионирског стажа.

„Почетна замисао је била да из основних школа “Доситеј Обрадовић” и “Ђорђе Натошевић” скупимо децу и обогатимо је још неким пунктовима, али временом само је “Доситејева” остала база и центра свега што радимо. За минулих десет година прошло је више хиљада деце кроз наш клуб, мада има и оних који су прве одбојкашке кораке направили код нас, а још играју иако су студенткиње“, каже Слободан Велемир, задужен за спортска питања у клубу и главни координатор. „Дечаци су правили одличне резултате, три последње године су учесници највећих одбојкашких смотри, а потенцијално ће бити успеха и ове сезоне.“


Турнир у уличној одбојци

Ове године ће се одржати 11. трофеј СК Волеја у уличној одбојци, а последње три су организована у  Футогу, у ОШ “Десанка Максимовић”. Турнир показује да СК Волеј ваљано ради,  јер број екипа на турниру је сваке године већи, буде 700 до 800 учесника.


Са децом раде факултетски образовани тренери, уз помоћ апсолвената са Факултета спорта и физтичке културе смереа одбојка, па је стручан рад прокричио пут СК Волеју. Уз Велемира, ту су још Драган Стојић, Митар Бањац, Никола Емер и Драган Грујичић, а имају одрешене руке у раду од Мијића и Герића.

„Постали смо препознатљиви, а као човек задужен за спортска питања у клубу задовољан сам, јер код нас нису деца само из наше школе и Детелинаре, већ из свих делова града и приградских насеља. Много пута сам родитељима препоручио ближу школу где би њихово дете могло да тренира, да не путује, јер сви тренери у граду имају квалитет ,али деца из свих делова града и даље долазе код нас. Сада имамо око 200 деце у погону, а када смо кренули 2009. године било их је око 40. Код девојчица имамо све категорије, а млађе пионире и пионире код дечака. Имамо одличну сарадњу са свима, са ОС Нови Сад и ОС Војводине и добијали смо логистичку подршку када год је требало. Створили смо много репрезентативаца, у кадетској селекцији су Урош Малешевић, Урош Мишковић, Страхиња Вуловић, Алекса Козић, а у пионирској Воја Николајевић. Никада децу нисмо оптерећивали резултатима, само смо радили и мислим да је то прави пут којим ћемо и наставити“, поручио је Велемир.  

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести