Одбојкаш Урош Ковачевић: Надам се да ћу ускоро играти у Новом Саду

Пажњу одбојкашке планете минуле седмице заокупило је Светско клупско првенство, играно у Пољској, на коме се на највиши степеник победничког постоља попео италијански Трентино.
Uros Kovacevic
Фото: Урош Ковачевић, фото: ФИВБ

Велика победа над љутим ривалом Лубеом из Ћивитанове (3:1) донела је Трентину пету титулу најбољег тима на свету, а пехару су умногоме допринели репрезентативци Србије Урош Ковачевић и Срећко Лисинац. У финалу, на губитничкој страни био је некадашњи капитен нашег националног тима Драган Станковић.

Лубе, као један од дрим тимова са Леалом, Симоном, Хуантореном, Резендеом, Соколовом и осталима, био је фаворит за злато, играо је сјајно читав турнир, али Ковачевић, Лисинац, Расел, Ђанели и друштво били су бољи и начинили велики успех.

„Ово је највећи успех у клупској каријери, не само мој, већ и мојих саиграча. Турнир је био екстра квалитетан и тешко је описати осећање после таквог успеха. Лубе је био фаворит, мада не знам ко уопште даје прогнозе, али смо одиграли на врхунском нивоу и победили, што ће нам бити велики ветар у леђа за наставак сезоне“, рекао је Урош Ковачевић, који с репрезентацијом Србије ниже успехе већ дуги низ година.

Колико ће вам значити победа над Лубеом за ваше потенцијалне сусрете у плеј-офу италијанског првенства?

„Италијанска лига је ове сезоне најквалитетнија на свету, има пуно јаких екипа и борбе за титулу ће бити веома неизвесне. У шампионату смо поражени 3:2 од Лубеа, сада смо се реванширали, то је само 1:1, ништа више. Лубе јесте један од фаворита за “скудето”, као и Перуђа, Модена и ми. Очекују нас велике борбе и сигуран сам да ће бити занимљиво.“


Лисинац са само 16 мечева до врха

Срећко Лисинац је од ове сезоне члан Трентина, после година играња за пољски СКРА Белхатов и до сада је одиграо 16 званичних утакмица за нови клуб и постао првак света.

Трентино је одиграо девет мечева италијанског шампионата, два у Суперкупу и пет на на овом шампионату, па се популарни Лиске експресно попео на кров света.


Постоји могућност да се у осмини финала Купа ЦЕВ сретнете с новосадском Војводином НС семе. Прижељкујете ли тај дуел?

„Наравно, навијам за Војводину када игра против било ког страног ривала. Волео бих да дође до тог сусрета, лепо би било доћи у домовину и играти у Новом Саду, пред пуном великом салом Спенса. То је увек посебан осећај. Дуго нисам играо против Војводине и надам се да ће проћи Хипо Тирол. Наш дуел би заиста могао да буде празник одбојке, али морам да кажем да се победник тог потенцијалног меча унапред зна“, уз шалу и смех казао је Урош Ковачевић.

Урош Ковачевић (Трентино) је с Русом Дмитријем Волковом (Факел Нови Уренгој) изабран у идеалну поставу Светског клупског првенства, а ту су још средњи блокери Драган Станковић и Робертланди Симон (обојица из Лубеа), најбољи дизач је Симоне Ђанели (Трентино), најбољи коректор је Цветан Соколов (Лубе), а либеро Жења Гребењиков (Трентино). Титутлу најбољег поједница понео је Американац Арон Расел из редова победника.       

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести