Одбојкаш Жарко Убипарип, родом из Канаде, срећан због доласка у Војводину НС семе

Међу три појачања у Војводини НС семе, поред репрезентативаца Србије Петра Крсмановића и Максима Буцуљевића, нашао се и 22–годишњи Жарко Убипарип.
u
Фото: CEV

Претходне две сезоне, одбојкаш рођен у Канади, носио је дрес краљевачке Рибнице, с којом је освојио Куп Србије, а сада је примач сервиса ставио потпис на трогодишњи уговор са шестоструким узастопним шампионом Србије из Новог Сада. 

Како каже у разговору за “Дневник” није му било лако да оде из Краљева. 

– Моја мајка је одатле, а баба ми живи у Матарушкој бањи и код ње сам био док сам играо у Рибници. Лепо ми је било и у клубу и свима дугујем велику захвалност. Позив Војводине, међутим, нисам могао да одбијем и брзо сам прихватио да пређем у Нови Сад. Спреман сам да дам све од себе како бих помогао тиму да освоји сва три домаћа трофеја – рекао је Убипарип, који је пре доласка у српску Суперлигу три године у Канади играо за Универзитет Гелф. 

Жарко је тренутно у родној земљи, а црвено–белима ће се на тренинзима придружити 20. маја. На питање да ли је свестан тежине коју носи дрес великана из Српске Атине и великих очекивања одговорио је: 

– Навикао сам на притисак, прво у школи, потом у спорту. Знам да се од Војводине много очекује, да сви гледају у њу као на број један и да се очекује да стално побеђује. Спреман сам за тај изазов – поручио је Убипарип. 


Да учим од Бошкана

Радује се Жарко Убипарип доласку у Војводину и почетку рада са шефом стручног штаба Слободаном Бошканом, освајачем златне медаље на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године.  

– Сви знају какав је он играч био, а притом је био примач, као и ја, тако да сам спреман да учим од њега – истакао је Убипарип.


Битан фактор због ког позив Новосађана није могао да одбије јесте и Лига шампиона у којој ће се црвено–бели поново такмичити. 

– Прелазак у Војводину јесте корак даље за мене и мислим да је моја професионална каријера тек почела. Када сам био мали гледао сам утакмице Лиге шампиона, сањао сам да играм у најјачем европском такмичењу и сада ћу то и доживети – искрен је Убипарип, који је већ искусио међународну сцену са Рибницом с којој је играо ЦЕВ куп и стигао до друге рунде. 


Одувек сам бирао Србију 

Жарко Убипарип, који је рођен у Канади, има двојно држављанство, а спортско је променио у српско. Отац му је из Сомбора, а мајка из Краљева. 

– Као јуниор сам пре неколико година био на припремама са репрезентацијом Канаде, али нисам одиграо ниједну утакмицу. Прошле године сам први пут радио са сениорима Србије око месец дана у Врњачкој Бањи. Када сам био мали стално су ме питали за кога ћу да играм и одувек сам говорио за Србију. Сада ћу се припремати за Медитеранске игре. Што се тиче Новог Сада, то је прелеп град, имам много другара који ту студирају, тако да ми ништа није новина када је реч о мојој новој средини – рекао је Убипарип.


Примач сервиса је по завршетку сезоне, из Краљева отпутовао у Канаду, где ће за који дан да дипломира на смеру Економија и финансије на Универзитету Гелф. 

– Придружићу се Војводини 20. маја, а потом ћу почетком јуна на репрезентативне припреме за Медитеранске игре. Од саиграча из Новог Сада познајем Стевана Симића, Лазара Бајандића, Андреја Рудића и коректора Милана Зечевића, који ми је био саиграч прве сезоне у Рибници. Спреман сам у потпуности за све што ме чека у новом клубу – поручио је Жарко Убипарип.

К. Бугарски 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести