Одбојкаше Војводине данас чека неугодно гостовање против Рибнице

После лаког противника на почетку сезоне у Суперлиги, Борца из Старчева, којег су одбојкаши Војводине НС семе савладали 3:0 за само нешто више од сат времена игре, у другом колу Новосађане чека знатно тежи изазов.
Aleksandar Blagojevic
Фото: Александар Благојевић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Шампион данас од 19 часова гостује Рибници у Краљеву, с којом је већ одмерио снаге у више наврата у припремном периоду. Добили су црвено–бели сваки дуел, али морали су два пута да играју пет сетова.

– Добро нам се погодило да се на почетку сретнемо са слабијом екипом Борца и то код куће у Спенсу. Одиграли смо целу утакмицу на истом нивоу и нисмо потценили противника. Били смо концентрисани и мотивисани све време, што је веома важно. Почели смо са званичним утакмицама, тражимо ту такмичарску атмосферу у екипи и на добар начин смо ухватили ритам за теже противнике – осврнуо се на први сусрет коректор Војводине  Александар Благојевић.

Зна се колико је неугодан паркет у Краљеву и ниједној екипи није лако да тамо покупи цео плен. Састав Синише Гавранчића је у прве две утакмице на припремним турнирима одиграо максималан број сетова са Рибницом, други пут баш на њеном терену, да би већ у трећем сусрету у Српској Атини славио 3:0.

Данашњи противник Новосађана сезону је почео тријумфом над Новим Пазаром 3:1 код куће.

–  Рибница игра јако добро на свом терену и велика је разлика у квалитету када је у улози домаћина. Сви знамо да је то неугодан терен и да је ово испит за нас. Упознали смо их кроз пријатељске утакмице и верујем да ћемо се сада тактички добро припремити, како нас не би изненадили. Ако одиграмо на нашем нивоу сматрам да неће бити проблема да дођемо до победе – поручио је Благојевић.

К. Бугарски

Суперлига мушкарци

Данас

Рибница – Војводина НС семе (19)

Сутра

Борац – Спартак        (17)

Раднички – Ниш         (18)

Нови Пазар – Партизан       (18)

Мл. радник – Ц. звезда       (19)

Суперлигажене

Данас

Београд – Јединство СП      (17)

Спартак – Срем (19)

Железничар – Уб        (19)

Ц. звезда – ТЕНТ        (20)

Партизан –  Клек        (20.30)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести