Одбојкаши и одбојкашице Новог Сада, нових суперлигаша , у Градској кући

Поводом обезбеђеног пласманa у Суперлигу, за сезону 2022/23. члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примиo je данас, у Градској кући руководство, женски и мушки тим Одбојкашког клуба „Нови Сад“.
с
Фото: Град Нови Сад

Честитајући им успех, Огњен Цвјетићанин је изразио задовољство што Нови Сад сада има два клуба у најјачем рангу националног такмичења, ОК „Нови Сад“ и ОК „Војводина“.

- Увек се веома поносимо када новосадски клубови постижу добре резултате и када се боре у највишим ранговима такмичења. Тај успех представља и потврду нашег рада и улагања у новосадски спорт. Ове године, поред екипе ОК „Војводина“ улазак у Суперлигу оствариле су мушка и, што ми је посебно драго женска екипа ОК „Нови Сад“, ми ћемо се трудити да их максимално подржимо, да им омогућимо добре услове и задржимо у Новом Саду. Наш град је одавно препознат као град одбојке, тај спорт нас је увек представљао у најбољем светлу и данас ми је пуно срце због успеха наших гостију којима желим много среће у даљим такмичењима  - изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Председник Одбојкашког савеза Војводине и потпредседник Одбојкашког савеза Србије Петар Богуновић се у име присутних захвалио Граду на подршци, а градоначелнику Вучевићу и члану већа Цвјетићанину на свему што су до сада урадили и тиме допринели да Нови Сад има три суперлигаша.

- Ми ћемо се трудити да већ у првој такмичарској сезони на најбољи начин представимо Нови Сад. Овом приликом желим да се захвалим свим тренерима, играчима и менаџменту клубова на великом раду захваљујући којем су остварили свој сан и позвао бих талентовану децу из Новог Сада која желе да се баве одбојком да пронађу свој пут баш у овим клубовима - рекао је Петар Богуновић.

Тренер Женског одбојкашког клуба „Нови Сад“ Велибор Ивановић и спортски директор и тренер мушке екипе ОК „Нови Сад“ Неџад Османкач истакли су да је улазак у Суперлигу велики успех иза којег стоји напоран рад и да ће се трудити да у сезони која их чека постижу најбоље резултате.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести