Одбојкаши Новог Сада стасали за елиту

Годинама уназад је Одбојкашки клуб Нови Сад члан Прве лиге, у неколико наврата мало је недостајало да већ досања Суперлигу, али сезона која почиње овог викенда може да донесе велике успехе овом колективу.
OK Novi Sad/M. Ristic
Фото: М. Ристић/Одбојкаши Новог Сада желе пласман у Суперлигу

Коначно су исупуњени они главни параметри, добре припреме, комплетирана екипа, стабилне финансије и услови за рад, па треба очекивати да се Новосађани боре за сам врх табеле.

Сарадња са Одбојкашким клубом Војводина НС семе је на завидном нивоу, а тренер Новог Сада Миливоје Радосављевић гази своју четврту сезону у овом клубу и веома је задовољан условима у којима се ради.


Пантић: Сарадња с Вошом на чврстим ногама

Председник клуба Александар Пантић задовољан је периодом рада, а посебно сарадњом с Војводином НС семе.

- Наше амбиције су везане за врх табеле, односно за један од прва два места. Скоцкали смо екипу, ту су врсни јуниори из Војводине, уз два појачања са стране, радило се добро и мислим да ће све проћи онако како очекујемо. Сарадња са Војводином је на чврстим ногама, али пре свега захваљујући предузимљивом председнику Драгољубу Збиљићу који нам је и генерални спонзор, све је дошло на своје место. Млади играчи из Војводине су коначно тамо где треба да буду, мислим да ће код нас више напредовати и да ћемо од читавог договора имати корист и ми и наш шампион – истакао је Пантић.


- Први пут је направљена права атмосфера између Новог Сада и Војводине и то је одлично, пре свега јер играчи који куцају на врата првог тима црвено-белих су сада код нас и моћи ће да се кале у високом рангу такмичења и то врата до врата са матичним клубом. Ту сви могу да виде како напредује младост која ће у будућности освајати трофеје за Војводину, а мсилим да је то боље за играче него да играју нижи ранг где ће лагано побеђивати у сваком мечу. Мислим да, за претходне три сезоне, нисмо имали квалитетнији играчки кадар. На свакој позицији имам по неколико опција, што је жеља сваког тренера. Дошао нам је дизач Влада Војводић, а остао млади Денис Мехић, либеро је Милош Медак, а дошао је Срђан Бугариновић из Сремске Митровице. Имали смо промене на месту средњих блокера, остао је Душан Богуновић, а дошао је велики таленат Александар Бошњак из Војводине, као и Бранко Ћук из Партизана из Бача. На коректору нам је Пришић из Војводине, а у првих неколико мечева биће ту и Немања Чубрило, донеће искуство које сада немамо и које ће нам добро доћи. Примачи су млади Лукић, Ђурић из Војводине, те Шаровић, Пиљојчић и Зубић – рекао је тренер Радосављевић.

Причао је Радосављевић о жељама и амбицијама у новој сезони.

- Наше жеље су највеће, али морамо да размишљамо и водимо рачуна о развоју младих играча. Први пут смо радили 12 недеља припрема, кондициони део нам је радио Јованчевић из Војводине, асистент ми је Дејан Петровић и веома сам задовољан како смо све урадили до сада. Одиграли смо шест тренинг утакмица, с јаким ривалима, види се напредак, али најважније је да су момци заиста вредни и верујем да ћемо дизати форму читаве сезоне. Прва лига ће бити слабија у односу на прошлу сезону, неће бити екипе које одскачу, али ће Спартак из Љига, Металац Таково из Горњег Милановца и ми ћемо се борити за сам врх, а није искључено да се појави још неко квлитетан. Наша предност у односу на ривале је младост и чињеница да немамо притисак резултата. Имамо тежак распоред на почетку, али можда је то и боље за нас јер ћемо одмах видети какве су нам шансе. У највећем делу сезоне ћемо бити предигра Војводини, играћемо на тарафлексу, па ће новосадска публика имати прилику да ужива у дуплом програму – закључио је Радосављевић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести