Квалификације за ОИ: Србија - Аустралија (3:1)

Одбојкашка репрезентација Србије победила је Аустралију резултатом 3:1 на Квалификационом турниру за Олимпијске игре у италијанском граду Барију. Четврти сет "орлови" су добили са 32:30 после правог "маратона"
odbojkasi srbije
Фото: FIVB

Четврти сет донео је одбојкашки дуел који је био права "трка на дуге стазе". Резултат 32.30 све говори.

Нерви и квалитет пресудили су у корист "орлова" у сету који је обиловао обртима. Тачку на узбудљив меч и четврти сет  ставио је завршним сервисом Марко Ивовић. Србија је и пре Ивовићевог сјајног сервиса више пута могла да реши меч. 

Аустралијанци су и у четвртом сету били упорни и чврсти, као током целог меча, и њихов отпор заиста је било тешко сломити. У игри "орлова" било је доста осцилација, али је, наравно, најважније да је први меч на турниру добијен. Простора за побољшања у игри наше репрезентације има. 

Србија је добила трећи сет и повела против Аустралије са 2:1. "Орлови" су побољшали сервис и играли разноврсније у нападу и релативно лако добили сет са 25:19. Аустралија је парирала у овом сету једино блоком и великом упорношћу, али је квалитет Србије дошао до изражаја 

"Орлови" су други сет против Аустралије добили са 25:19 и приказали много сигурнију игру од оне у уводном сету меча.

Србија је била боља у свим елементима игре од издања у првом сету, и релативно лако добила ову "рунду" меча. 

Драматичан први сет у мечу Србије и Аустралије "орлови" су изгубили у врло напетој завршници резултатом 28.26.

Србија је у првом сету меча против Аустралије  пропустила три сет лопте и у врло неизвесној завршници првог сета поклекла. Аустралијанци су се показали као врло чврста, стабилна репрезентација и сет су одиграли уз високу концентрацију.   

 

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести