Одбојкаши Србије ноћас играју против Аргентине у Светској лиги

Три кола пре краја Интерконтиненталне фазе такмичења у оквиру 28. Светске лиге, актуелни бранилац трона, репрезентација Србије, у далекој Кордоби има шансу да се пласира на финални турнир, трећи узастопни.
odbojkasi tim
Фото: FIVB

За тако нешто пуленима Николе Грбића потребна је победа против Аргентине, у мечу који се игра у касном термину, од 21,10 по локалном, односно 2 сата и 10 минута после поноћи по средњеевропском времену.

“Орлови” су фаворити, иако је домаћи терен увек важна ставка, на овом нивоу. Форма одбојкаша Србије, несумњиво већи појединачни квалитет у односу на тим који води Хулио Веласко и чињеница да су их пре само седам дана савладали максималним резултатом у Техерану, дају за право Подрашчанину и друговима да размишљају о новој победи.

„Очекује нас тешка утакмица, у смислу привикавања на временску и климатску разлику, јер још се нисмо у потпуности навикли на све промене. Ипак, надам се да ћемо до почетка меча бити фит, а што се тиче саме утакмице, домаћин ће растерећено ући у њу, нема више шта да изгуби. Тешко је играти против таквог противника, који ће пред својом публиком добити крила“, рекао је селектор Никола Грбић.

Један од главних протагониста у игри наше селекције је сјајни Срећко Лисинац. Од његове игре зависи пуно тога.

„У доброј смо форми, али је исто тако тачно да наше психифизичке способности још увек нису на највишем нивоу. Још смо уморни, спава нам се раније него што би требало, а утакмица је заказана у касном термину. Ипак, надам се да ћемо до почетка меча ући у ритам. Аргентина у Техерану против нас није приказала сав свој квалитет, али смо видели да су са Ираном и Белгијом одиграли два одлична меча у пет сетова. Ипак, бићемо спремни на све врсте притиска и надам се још једној победи“, рекао је Лисинац, који је у овом тренутку трећи блокер Светске лиге.  

М. Р.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести