Одбојкаши Србије стигли у Португалију и почели припреме за трећи викенд Лиге нација

Одбојкаши Србије су се, после канадске епизоде, вратили у Европу, а најпре ће у Португалији играти утакмице трећег викенда Лиге нација.
Drazen Luburic i Nikola Grbic
Фото: Дражен Лубурић појачао Грбићев тим у Португалији, фото: ФИВБ

(Од нашег специјалног извештача)

Тим који предводи селектор Никола Грбић одиграо је добро минули викенд у Отави, а после измена у тиму, очекују се још боље партије и повећање бодовног салда. Уместо Машуловића, Вилимановића и Павловића, у Порто су допутовали Лубурић, Јововић и Кујунџић, а све по плану да се лагано овој репрезентацији прикључују они најбољи како би се што боље спремили за квалификациони турнир у Барију на ком ће се борити за пролаз на Олимпијске игре.

Иако је наша спорска јавност навикла на успехе, било је пуно лоших коментара на селекторов избор играча и ниво игре у Лиги нација, али се курс није променио. У исто време Грбић жели да промовише младе играче који ће за пар година чинити окосницу тима па ће им ово искуство пуно значити, али жели и да лагано подиже ниво борбене готовости за најважнија такмичења ове репрезентативне сезоне. Пут из Канаде није био лак, па је наш тим по доласку у хотел у Порту, само одрадио лагану шетњу и отишао на повечерје, а одрађена су два тренинга, у теретани, а затим и у сали у Гондомару.

После две везане победе од 3:2, „Орлове“ у Португалији очекују сусрети с Бразилом, домаћином и Кином, а са Драженом Лубурићем и Николом Јововићем у саставу, може да се рачуна на минимум две победе.


Одлична сала у Гондомару

Спортска дворана у Гондомару је врхунска, недавно је реновирана јер је овај град пре две године спортска престоница Европе, па је тада био домаћин многобројних спортских догађаја, а може да прими 5.000 посетилаца.


- Видео сам да екипа игре све боље. Почело је несигурно, али то је била почетна неуиграност, сада већ све боље изгледа, а на Јововићу, Кујунџићу и мени је да се уклопимо у тим и нови систем. Први ривал нам је Бразил који је дошао у најјачем саставу, ту треба да пружимо максимум и да пробамо да наставимо с подизањем нивоа игре, а са Кином и Португалом не би требало да буде проблема ако прикажемо игру из минулих утакмица – рекао је Лубурић.

Млади дизач Војводине НС семе и репрезентације Вук Тодоровић је сјајно предводио тим у Отави, приказао се у лепом светлу, а дошао је Јововић, стартни дизач па ће Грбић имати слатке муке коме да пружи шансу у предстојећим утакмицама.

- Видим да је екипа спремна за још подвига, после две победе над одличним екипама у Канади, а имали су велику шансу и против Немачке када су поражени после пет сетова. Сви нови момци су донели нешто овом тиму, чак и они који су се вратили у Србију, а долазак Лубурића и мене је наставак доброг пута и сви смо задовољни и спремни. На нама је да се здружимо са екипом, да помогнемо колико је могуће у Лиги нација, али и да се припремамо за квалификације које су најважније ове године – истакао је Никола Јововић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести