Одбојкаши Србије у Лиги нација зауставили Јапанце

Јапан – Србија 1:3 (25:18, 23:25, 22:25, 13:25)
1
Фото: FIVB

До треће победе у Лиги нација одбојкаши Србије стигли су пошто су на почетку другог викенда после преокрета били бољи од Јапана, ком су нанели први пораз.

Јапанци су, уз Французе и Бразилце, следеће противнике наше селекције, били једина екипа која није доживела ниједан неуспех. Тријумфалан низ прекинуо им је тим Слободана Ковача, који је морао  добро да запне како би дошао до нова три бода. Јапанци су очекивано били неугодан противник, али Србија је после лошег почетка успела боље да одради посао у следећа три сета, па је избегла пораз, који за сада има само један.

Олако су „орлови“ препустили први сет у ком су Јапанци у потпуности доминирали. Ковач ни на једном тајм–ауту није успео да разбуди играче, који су опуштено приступили дуелу, били су без енергије, а потом се и нервоза увукла у наше редове. Селектор је пред крај променио дијагоналу па су се уместо Лубурића и Јововића у игри нашли Атанасијевић и Тодоровић, али је тада већ било касно за било какву резултатску промену.

Јапан је убедљиво добио први сет и повео 1:0.

У наставку су ствари почеле да иду онако како је очекивано с наше стране. Агресивнијим нападом и сервисом, бољом игром у пољу Србија је одржавала вођство, а Јапанци су, иако се никако нису предавали, попустили мало у одбрани (16:12). Успели су, међутим, да режирају егал завршницу у којој су били на само поен заостатка, али су „орлови“ задржали довољно концентрације да отклоне опасност и изједначе у сетовима (1:1).

Сличан сценарио виђен је и у трећем сету, у ком је српска селекција водила главну реч, иако је противник био у игри до краја.

Србија је имала сет лопту са 24:20, али је тек трећу реализовала преко Ковачевића па је коначно и преокренула – 2:1. Додали су наши гас у наставку, као да су желели што пре да заврше посао. Играли су стрпљиво, у потпуности су доминирали, разлика је пред крај била и двоцифрена (24:13) и рутински су привели дуел крају за важна нова три бода.

Србија данас од 15 часова игра против Француске, а сутра у истом термину последњи дуел другог викенда са Бразилом.

К.Б.

РИМИНИ: Дворана Сајам, без присуства публике, судије: Ћезаре (Италија), Алруси (УАЕ).

ЈАПАН: Шимицу 13, Онодера 7, Фуџи 3, Отаке 8, Фукузава, Јамаучи 7, Секита, Ри, К. Такахаши 1,Таканаши 12, Оцука 5, Јамамото, Р. Такахаши 6, Огава.

СРБИЈА: Ковачевић 22, Капур, Пековић, Крсмановић 14, Ивовић 14, Јововић 4, Кујунџић, Перић, Симић, Атанасијевић 8, Лубурић 1, Подрашчанин 12, Тодоровић, Ковач.

 

Резултати

Немачка – Аргентина 2:3

Иран – Канада 3:1

Јапан – Србија 1:3

Данас

Аргентина – Словенија (10)

Холандија – Немачка (12)

Бразил – Јапан (13)

Србија – Француска (15)

Иран – Италија (16.30)

Пољска – САД (18)

Русија – Аустралија (19.30)

Канада – Бугарска (21)

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести