Одбојкаши Србије узели меру и Американцима

САД – Србија 1:3 (23:25, 17:25, 25:19, 25:27)
w
Фото: FIVB

Максималан учинак остварили су одбојкаши Србије трећег викенда Лиге нација и први пут су забележили све три победе, а сада их укупно имају седам, уз два пораза. „Орлови“ су после тријумфа над Немачком и Ираном, славили и против Сједињених Америчких Држава и тако су прекинули низ од пет пораза у међусобним сусретима с њима, а што је важније, сада се налазе у одличној позицији на табели у борби за фајнал–фор. Екипа селектора Слободана Ковача имала је пад у игри у трећем сету и тако је само продужила дуел и одложила пут до победе.

Неизвестан први сет наговестио је велику борбу у овој утакмици, а са три везана поена на сјајан сервис Атанасијевића од којих је последњи био ас и два одлична напада Ивовића, Србија је преокренула са 22:23 на 25:23 и повела 1:0. На 2:0 повећала је доминацијом у другом сету, који је експресно добила, али то није пољуљало Американце. После две измене заиграли су знатно боље, поготово су били кобни са сервиса, а искористили су и пад у нашој игри, па су лако смањили на 2:1.

Вратили су се срећом наши одбојкаши на ниво са почетка меча, држали су конце у својим рукама током четвртог сета, мада је САД ипак успео да избори егал пред крај. У одлучујућим тренуцима, Крсмановић је забележио два важна поена, а тачку на утакмицу ставио је капитен Подрашчанин искористивши трећу меч лопту за коначних 3:1. Четврти викенд Србија почиње у уторак утакмицом против Русије, а потом следе сусрети са Бугарском и Аргентином.

РИМИНИ: Дворана Сајма, без присуства публике, судије: Сеспедес (Доминиканска Република), Мокри (Словачка).

САД: Андерсон 9, Т. Сандер, Стал, К. Шоџи, Дефалко 22, Холт 7, Печ 11, Б. Сандер 5, Танига 2, Муагутутија 5, Ејверил, Смит 9, Ватен, Е. Шоџи.

СРБИЈА: Ковачевић 22, Капур, Пековић, Крсмановић 9, Ивовић 14, Јововић 1, Кујунџић, Перић, Симић, Атанасијевић 17, Лубурић, Подрашчанин 8, Тодоровић, Ковач.

 К.Б.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести