Одбојкаши Србије вечерас против Италије за финале ЕП

КАТОВИЦЕ: Мушка одбојкашка репрезентација Србије вечерас од 21 сат у Катовицама игра против Италије у полуфиналу Европског првенства.
odbojka
Фото: Freeimages, ilustracija

Актуелни шампион Европе играће 12 пут у полуфиналу ЕП од 1995. године, а српски одбојкаши нису учествовали у борбама за медаље једино 2009. и 2015. године.

Са вечерашњим ривалом у борби за финале у Катовицама, Србија је до сада 17 пута играла на првенствима Европе и забележила 10 победа.

Селектор Слободан Ковач нада се добром резултату и истиче да обе екипе имају мотив у вечерашњем мечу.

"Ову генерацију упоређују са оном екипом њиховог феномена, траже начин да се врате на победничке стазе. Али, није ни важно ко је са друге стране терена. Италијани имају мотив, али и ми имамо мотив. Зашто да не будемо са Русијом и Италијом једина екипа у Европи која је успела два пута за редом да буде шампион", рекао је Ковач.

Последњи дуел Србија и Италија су имале пре тачно 10 година, на данашњи дан у Бечу, у финалу ЕП 2011, када је Србија освојила другу титулу првака Европе.

"Размишљамо о себи, али нормално студирамо противника, пробаћемо да им нађемо мане. Имају много врлина, али имају и мана. Мислим да ћемо бити спремни, да ћемо добро прочитати Италију и остварити добар резултат", поручио је Ковач.

Меч Србија и Италија је друго полуфинале, док ће се у првом састати Пољска и Словенија од 17.30 сати.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести